INTER USPUTNA STANICA ZA NOVI OKRŠAJ SA AEKOM: Velež apsolutni favorit protiv vicešampiona Andore

O. M.

10. 07. 2024. u 09:24

FUDBALERI mostarskog Veleža ugostiće Inter Eskaldes iz Andore u okviru prvog pretkola Lige konferencija.

ИНТЕР УСПУТНА СТАНИЦА ЗА НОВИ ОКРШАЈ СА АЕКОМ: Вележ апсолутни фаворит против вицешампиона Андоре

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

"Rođeni" će goste sa Pirineja ugostiti od 20 časova na stadionu "Grbavica" u Sarajevu, domu fudbalera Željezničara, pošto stadion u Vrapčićima još ne zadovoljava uslove odigravanja utakmica pod okriljem UEFA. 

Velež u ovu utakmicu ulazi sa novim trenerom, Austrijancem Damirom Čanadijem, koji je na klupi "rođenih" zamenio Deana Klafurića, novog šefa stručnog štaba našeg TSC-a.

Mostarski klub je plasman u Ligu konferencija izborio osvojivši treće mesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nisu imali šanse da se umešaju u trku za titulu sa banjalučkim Borcem i gradskim rivalima Zrinjskim, ali su prošli kroz cilj kao treći sa solidnih šest bodova više od Sarajeva i čak 11 više od Posušja koji je ostao prvi "ispod crte" za evrokupove.

Posebno dobre igre Velež je prikazivao u poslednjoj trećini trokružnog prvenstva Bosne i Hercegovine, kada je upisao samo dva poraza, od Sarajeva i od Zrinjskog u gostima, dok su sa Borcem odigrali 1:1. Uspešno proleće Velež nije uspeo da kruniše osvajanjem nacionalnog Kupa u kome je stigao do finala, ali ga je tamo zaustavio gradski rival Zrinjski.

Ovo će biti treće učešće Veleža u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Pre dve godine bili su slobodni u prvom kolu, a onda su ispali, pomalo neočekivano, u drugom kolu od Hamrun Spartansa posle dva minimalna poraza. Sezonu ranije stigli su na korak do plej-ofa najmlađeg evropskog klupskog takmičenja. U drugom kolu su napravili senzaciju eliminisavši AEK iz Atine, ali ih je u trećoj rundi zaustavio švedski Ekranes.

Zanimljivo je da ih i ove godine u drugom kolu čeka dvomeč sa AEK-om ako prođu predstavnika Andore. Ti mečevi igraju se 25. jula i prvog avgusta. Inače, najveći uspeh "rođenih" u Evropi ostvaren je 1975, kada su stigli do četvrtfinala Kupa UEFA gde ih je zaustavio potonji finalista Tvente.

Prošle godine Inter Eskaldes je za tri boda ostao kratak u borbi za prvo mesto koje je posle pet godina vratila Santra koloma. 

Poslednjih pet godina Inter ima tri prva i dva druga mesta u ligi Andore, što ga čini najboljim timom u tom razdoblju.

Tokom poslednje tri sezone, takmičili su se za evropska mesta, pobedivši samo dva puta, jednom remizirajući i pet puta izgubivši u osam mečeva. Njihov najbolji uspeh u kvalifikacijama bio je plasman u drugi krug, gde su ih zaustavljali Kluž, odnosno Hibernijans. 

Kliknite na link za NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 2,10)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

Pravovremeno lečenje slabovidosti kod dece uspešno u 98 odsto slučajeva: Dr Aleksandra Radojičić deli ključne savete kako prepoznati probleme