ŠTA JE DOČEKAO NEKADAŠNJI VELIKAN: Davljenik se čupa sa dna preko najvećeg norveškog kluba svih vremena

O. M.

12. 07. 2024. u 09:15 >> 10:00

NORVEŠKA Elit serija stigla je do 14. kola koje otvaraju Sarpsborg i Rozenborg.

ШТА ЈЕ ДОЧЕКАО НЕКАДАШЊИ ВЕЛИКАН: Дављеник се чупа са дна преко највећег норвешког клуба свих времена

Foto: Profimedia

Utakmica se igra na stadionu Sarpsborga od 19 časova. 

Domaćin ima priliku da pobegne iz opasne zone pošto je pretposlednji na tabeli, ali ima samo bod manje od Oda koji je sa utakmicom više na bezbednom 13. mestu. Rozenborg je u sredini tabele, ali je sa 17 osvojenih bodova bliže opasnoj zoni nego borbi za plasman u Evropu, gde je ovaj klub tokom poslednje decenije prošlog veka i prve ovog upisao čak 11 učešća u grupnoj fazi Lige šampiona i još dva u Ligi Evrope. Jedne godine su stigli i do četvrtfinala LŠ gde ih je zaustavio branilac titule i potonji finalista Juventus.

Ali ta vremena su daleko iza Rozenborga koji poslednjih godina prolazi kroz teško razdoblje. Sada su osmi i imaju samo četiri boda više od ugroženog Havesunda, a čak osam manje od Vikinga koji je na mestu koje vodi u Ligu konferencija. Prošle godine sezonu su završili na devetom mestu.

Sarpsborg je u prošlom kolu ostvario važnu pobedu protiv Havesunda, direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Problem koji ova ekipa ima je što ne može da sačuva svoju mrežu. Ove sezone primili su čak 28 golova, od čega 15 kod kuće. Inače su najneproduktivniji domaćin jer su na svom terenu osvojili samo tri boda.

Samo na dve utakmice nisu primili gol, a njihovih poslednjih sedam prvenstvenih utakmica došlo je GG&3+, sa blizu četiri i po gola po meču.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,66)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

ZORANA ARUNOVIĆ NIKADA EMOTIVNIJA Olimpijska šampionka u suzama: Mi smo Srbija, zemlja olimpijskog šampiona (FOTO/VIDEO)