ŠPANCI NA OVO ČEKAJU 32 GODINE: Pep Gvardiola i Luis Enrike osvojili poslednje olimpijsko zlato za "furiju"

O. M.

05. 08. 2024. u 09:36

OVOG ponedeljka počinju završne borbe za medalje na muškom fudbalskom turniru Olimpijskih igara. U prvom polufinalu, na marseljskom "Velodromu" od 18 časova, sastaju se Španija i Maroko.

ШПАНЦИ НА ОВО ЧЕКАЈУ 32 ГОДИНЕ: Пеп Гвардиола и Луис Енрике освојили последње олимпијско злато за фурију

FOTO: Profimedia

Dok je mlada "furija" bila "viđena" u borbi za medalje i pre početka turnira, malo ko je očekivao da će se Maroko naći među četiri.

Ali, "lavići sa Atlasa" briljirali su tokom turnira. Osvojili su prvo mesto u grupi ispred bivšeg dvostrukog olimpijskog šampiona Argentine, ekipe koja je u svojim redovima imala i tri "prava" svetska šampiona, koji su sa "gaučosima" osvojili Mundijal 2022. godine u Kataru (golman Heronimo Rulji, defanzivac Nikolas Otamendi i napadač Šulijan Alvarez).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Maroko do sada ima tri pobede i jedan poraz. U prve četiri utakmice postigli su 10 golova. U grupnoj fazi pobedili su Argentinu sa 2:1 i Irak sa 3:0, dok su izgubili od Ukrajine sa 2:1.

U četvrtfinalu su briljirali protiv SAD, pobedivši sa 4:0. Četiri različita igrača su postigla gol na tom meču, uključujući i Sofijana Rahimija, koji je trenutno najbolji strelac turnira sa pet golova. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Rahimi je jedan od trojice starijih igrača u timu Maroka, uz golmana Munira Mohamedija i kapitena Ašrafa Hakimija.

Španija se plasirala u polufinale nakon dve pobede u grupnoj fazi. Pobedili su Uzbekistan sa 2:1 i Dominikansku Republiku sa 3:1, dok su izgubili od Egipta sa 2:1. U četvrtfinalu su rutinski pobedili Japan sa 3:1 zahvaljujući dvostrukom strelcu Ferminu Lopezu i jednom golu Abela Ruiza.

Španija brani srebro iz Tokija, ali se nada zlatu, koje bi bilo prvo posle Barselone 1992. godine, kada su naslov olimpijskog prvaka "furiji" doneli igrači poput Pepa Gvardiole i Luisa Enrikea.

Kliknite na link za NAŠ TIP: GG (kvota 1,84)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji