ANRI PREDVODI "PETLIĆE" DO ZLATA: Egipat je već ostvario najveći uspeh u istoriji

O. M.

05. 08. 2024. u 10:21

LION je domaćin drugog polufinala olimpijskog turnira u fudbalu u kome će se sastati domaćin Francuska i Egipat. Utakmica se igra na "Olimpijskom parku" sa početkom od 21 čas.

АНРИ ПРЕДВОДИ ПЕТЛИЋЕ ДО ЗЛАТА: Египат је већ остварио највећи успех у историји

FOTO: Profimedija

"Galski petlići", koje s klupe predvodi nekada jedan od boljih fudbalera sveta Tijeri Anri, do borbe za medalje su stigli maksimalnim učinkom u grupi A ispred SAD, Novog Zelanda i Gvineje, da bi u četvrtfinalu savladali Argentinu.

Francuzi su do četvrtfinala stigli na krilima iskusnijih igrača. Kapiten Aleksandr Lakazet,Žan-Filip Mateta i Loik Bade postigli su polovinu golova tima do sada. Treba reći da "petlići" nisu primili ni gol u četiri utakmice, a u proseku daju dva po meču.

Francuzi na medalju čekaju od Los Anđelesa 1984. godine kada su u finalu savladali Brazil, a pre toga u polufinalu Jugoslaviju posle produžetaka. Osim toga, imaju i jedno srebro iz 1900. godine, kada ih je predstavljao FK Franse.

Egipat je osvojio prvo mesto u grupi sa Španijom, dominikanom i Uzbekistanom. Posle toga malo ko je očekivao da će se "faraoni" mučiti u četvrtfinalu sa Paragvajem koga su izbacili posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Selektor Egipta, Brazilac rožerio, uglavnom je na Olimpijadu poveo igrače iz domaćih klubova, sa izuzezkom kapitena Mohameda Elnenija iz Arsenala, Bilala Mažara iz Panatinaikosa i Omara Fajeda iz Novog Pazara.

Egipćani su do četvrtfinala stigli čvrstom odbranom. Primili su samo jedan gol, od Španije u 90. minutu kada je pobednik već bio poznat posle dva gola Ibrahima Adela.

Ovaj igrač Piramidsa je najzaslužniji za uspeh Egipta jer je osim dva gola Španiji postigao i izjednačujući pogodak protiv Paragvaja, dva minuta pre kraja meča.

Egipat je prvi put u polufinalu Olimpijskih igara.

NAŠ TIP: 1X&2+tim1 (kvota 1,56)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji