LITVANCI NA DVA KORAKA OD ISTORIJE: Prva prepreka im je Srbin na klupi Makabija

O. M.

06. 08. 2024. u 12:13

LITVANSKI Panevežis će u utorak igrati protiv izraelskog Makabija iz Tel Aviva u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Prvi meč će se odigrati na stadionu "LFF u Vilnjusu", a ne na uobičajenom domaćem terenu Panevežisa na stadionu "Aukstaitija".

ЛИТВАНЦИ НА ДВА КОРАКА ОД ИСТОРИЈЕ: Прва препрека им је Србин на клупи Макабија

FOTO: M. Vukadinović

Panevežis se takmiči u preliminarnoj fazi Lige Evrope prvi put od 2022/23, nakon što je njihov pohod u Ligi šampiona završen u drugom kolu kvalifikacija.

Tim Stijna Vrevena ostvario je ukupnu pobedu od 4:1 nad Helsinkijem u prvom kolu kvalifikacija, pre nego što su lagano poraženi od poljske Jagjelonije iz Bjalistoka.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Iako će biti razočarani zbog pada u Ligu Evrope, na samo dva koraka su od stvaranja istorije tako što će prvi put nastupiti u glavnom žrebu nekog evropskog takmičenja.

Međutim, to je možda lakše reći nego učiniti jer Panevežis je bez pobede u pet takmičarskih mečeva i daleko od ekipe koja je prošle sezone osvojila A Ligu - aktuelni šampioni trenutno čame u podnožju litvanskog prvenstva.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U međuvremenu, Makabi Tel Aviv je započeo svoju kampanju 2024/25. na obećavajući način, pobedivši Makabi Petah Tikvu sa 2:0 u Superkupu Izraela.

Međutim, u nedavnom dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv rumunskog šampiona Steaue izgubili su sa 2:1 ukupnim rezultatom (1:1, 0:1) i ispali nakon gola Vilijama Betena u 90. minutu.

Kao rezultat toga, Makabi će nastaviti svoje devetogodišnje čekanje na nastup u glavnom žrebu Lige šampiona jer se sada fokusira na kvalifikacije za Ligu Evrope.

Izraelski šampioni se i dalje nadaju da će se pojaviti u glavnom žrebu UEFA takmičenja drugu sezonu zaredom nakon što su se plasirali u šesnaestinu finala u Ligi konferencija prošle sezone.

Makabi polaže nade u svoj bilans u gostima, jer je izbegao poraz u svakom od poslednja četiri gostovanja u evropskom takmičenju.

NAŠ TIP: 2&1-4 (1,53)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato