EUFORIJA SENT ETJENOVIH NAVIJAČA JE SPLASNULA: "Mastifi" nisu imali ovako dobar start od šampionske sezone

O. M.

13. 09. 2024. u 10:09

EKIPA koja je zatvorila treće kolo francuske Lige 1 otvoriće četvrto. Lil gostuje Sent Etjenu od 20.45 časova na stadionu "Žofroa Gišar".

ЕУФОРИЈА СЕНТ ЕТЈЕНОВИХ НАВИЈАЧА ЈЕ СПЛАСНУЛА: Мастифи нису имали овако добар старт од шампионске сезоне

Foto: Profimedia

Lil se pokazao kao jedan od najkonzistentnijih klubova u francuskom fudbalu poslednjih godina, završavajući među prvih pet u Ligi 1 gotovo svake sezone, s izuzetkom 2021/22. 

Prošla sezona donela je još jedan značajan uspeh ovom klubu sa severa Francuske, kada su završili na četvrtoj poziciji i tako obezbedili priliku da se kroz kvalifikacije izbore za plasman u prestižnu grupnu fazu Lige šampiona, što su na kraju i uspeli posle dramatičnog dvomeča sa praškom Slavijom. Prethodno su eliminisali i Fenerbahče, a u oba navrata su u revanšima u gostima jedva iščupali živu glavu.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Iako je Lil dobro otvorio sezonu u domaćoj ligi, sa dva trijumfa protiv Remsa i Anžea, identičnim rezultatom od 2:0, njihov učinak u kvalifikacijama za Ligu šampiona bio je daleko od impresivnog. Porazi na oba gostovanja protiv Fenerbahčea i Slavije iz Praga otkrili su određene slabosti koje bi mogle da zabrinu u predstojećim izazovima.

Naime, oba meča su mogla da idu u bilo kom pravcu, ali je Lil pokazao odlučnost i snagu da izbori sledeće kolo. 

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Nema sumnje da je pred Sent Etjenom izuzetno težak zadatak, jer Lil je dominirao u njihovim međusobnim duelima poslednjih godina. Lil je neporažen u prethodnih sedam mečeva, sa tri pobede i četiri remija, dok je u četiri navrata sačuvao mrežu.

Ta statistika će svakako podići moral ekipi koja je avgust završila sa dva uzastopna poraza, od Slavije iz Praga u Ligi šampiona i od Pari Sen Žermena u Ligi 1.

Uprkos ovim porazima, novi trener Bruno Genezio može da bude zadovoljan početkom sezone. "Mastifi" su ostvarili dve pobede u prva tri ligaška kola, što je njihov najbolji početak od sezone 2020/21, kada su na kraju osvojili titulu prvaka.

Povratak Sent Etjena u Ligu 1, posle dve godine provedene u drugoj ligi, počeo je daleko od onoga što su priželjkivali njihovi navijači. Umesto slavljeničkog početka, klub se našao na dnu tabele, sa tri uzastopna poraza u prva tri kola, bez postignutog gola.

Trenutno su jedini tim u ligi koji nije uspeo da zatrese protivničku mrežu, pa je euforija koja je usledila nakon pobede u plej-ofu u Ligi 2 prošle sezone splasnula i među navijačima nekada najtrofejnijeg francuskog kluba je ponovo zavladao pesimizam i apatija.

Trener Olivije Daloljo oseća da pritisak raste, posebno posle teškog poraza od Bresta od 4:0. Iako je jasno da je za devet letnjih potpisa potrebno vreme da se uklope i stvore skladnu celinu, čini se da Daloljo previše luta u izboru prvih 11 jer je već iskoristio 23 igrača kao startere a sezona je tek počela.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,77)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CURE DETALJI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?