"SOKOLOVI" NE GUBE KOD KUĆE: Nigeru dodeljena tri boda protiv Konga

O. M.

04. 09. 2024. u 10:01

SUDAN i Nigerija otvaraju takmičenje u Grupi F kvalifikacija za Afrički kup nacija.

СОКОЛОВИ НЕ ГУБЕ КОД КУЋЕ: Нигеру додељена три бода против Конга

FOTO: AP/Tanjug

Sudan će započeti potragu za nastupom na Afričkom kupu nacija 2025. u Maroku nakon što je propustio poslednje izdanje u Obali Slonovače.

"Sokoli Džedijana" su se poslednji put kvalifikovali za turnir 2021. godine kada mu je domaćin bio Kamerun nakon što su propustili četiri uzastopna izdanja pre toga, a zatim ih nije bilo ni u Obali Slonovače prošle godine.

Otkada su 1970. odine osvojili kontinentalno takmičenje, fudbaleri Sudana su najveći uspeh ostvarili 2012. godine kada su stigli do četvrtfinala.

Trener Džejms Kvesi Apija, imenovan u septembru 2023. godine, predvodio je ekipu do odličnog starta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026, pošto trenutno vodi u Grupi B sa 10 bodova, dva boda ispred Senegala.

Pošto su izgubili samo jedan od poslednjih osam takmičarskih mečeva, "sokoli" se nadaju da će i protiv Nigera ostati neporaženi.

Niger će igrati svoj prvi meč od remija 1:1 protiv Burkine Faso u prijateljskoj utakmici tokom međunarodnog odmora u martu. Dodeljena su im sva tri boda protiv Konga koji se nije pojavio u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u junu, a Eritreja, koja je trebalo da bude njihov naredni protivnik, odustala je od kvalifikacija.

NAŠ TIP: Sudan - Niger 1X&2+ (1,81)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODŽER FEDERER GRMI NA ATP ZBOG JANIKA SINERA! Ovaj skandal mora da se ispita!