EVO ZAŠTO DUŠAN VLAHOVIĆ GUBI POVERENJE TIJAGA MOTE: Juventusu se ovo nije desilo više od 30 godina

O. M.

28. 09. 2024. u 11:27 >> 11:31

DUŠAN Vlahović i njegov Juventus u okviru petog kola Serije A gostuju Đenovi. Meč se igra na stadionu "Luiđi Feraris" i počinje u 18 časova.

ЕВО ЗАШТО ДУШАН ВЛАХОВИЋ ГУБИ ПОВЕРЕЊЕ ТИЈАГА МОТЕ: Јувентусу се ово није десило више од 30 година

Foto: Profimedia

Novi trener "Stare dame" Tijago Mota nije zadovoljan igrama srpskog reprezentativca, što se videlo i u utakmici prošlog kola, derbiju sa Napolijem, kada ga je zamenio već na poluvremenu. Nije Vlahović istina bio raspoložen za igru - imao je samo šest dodira s loptom u prvih 45 minuta. Mada je na to uticala i agresivna odbrana Napolitanaca, pa se ni Dušanova zamena Timoti Vea nije naigrao.

Zapravo, ceo tim Juventusa bio je prilično statičan, kao zuostalom i Napoijev, pa su obe ekipe tokom 90 minuta igre uputile samo po jedan udarac u okvir gola. 

Igrač utakmice bio je komandant Juventusove odbrane, Brazilac Bremer. "Bjankoneri" su sasvim solidno počeli sezonu, bez poraza u pet kola prvenstva i pobedom u prvom kolu Lige šampiona nad PSV Ajndhovenom. Uptavo je izuzetno efikasna i napadački orijentisana ekipa "filipsovaca" jedina koja je uspela da postigne gol protiv čelične odbrane koju je po dolasku u Juventus izgradio Tijago Mota, što je bio njegov "trejdmark" i prošle sezone kada je Bolonju doveo do istorijskog plasmana u Ligu šampiona.

Međutim, problem je napad koji je zatajio u tri poslednje prvenstvene utakmice koje su sve završene rezultatom 0:0. Što je najgotre, ni na jednoj od te tri utakmice Juventusov xG (broj očekivanih golova na osnovu kvaliteta napadačkih akcija), nije prešao 0,88.

Juventusu se od 1992. godine nije desilo da veže tri utakmice koje su se završile rezultatom 0:0.

Očekuje se da će i predstojeća utakmica biti teška, jer Juventus obično ima oprezniji pristup kada igra na strani. Ova strategija je i dovela do toga da su remizirali pet od poslednjih šest gostujućih utakmica u ligi, uz samo jednu pobedu u poslednjih deset mečeva na strani.

Takođe treba napomenuti da je Tijago Mota pretrpeo poraz od 2:0 na ovom terenu prošle sezone dok je vodio Bolonju,  a sve to sugeriše da Juventus nije baš izraziti favorit danas.

Đenova je sezonu počela razočaravajuće, ostvarivši samo jednu pobedu u dosadašnjem delu šampionata, uz dva remija i dva poraza. 

Njihova jedina pobeda ove sezone stigla je pre više od mesec dana protiv Monce i od tada su se suočili sa teškim periodom, nisu uspeli da pobede u tri prvenstvena meča, uključujući jedan remi i dva poraza.

Trener Alberto Đilardino javno je preuzeo odgovornost za nedavni poraz od Venecije od 2:0, čime je verovatno pokušao da rastereti igrače pritiska. 

Uprkos solidnim izdanjima Đenove protiv Juventusa kod kuće, treba napomenuti da su ove sezone i dalje bez pobede ovde u Seriji A. U sva tri odigrana prvenstvena meča na stadionu "Luiđi Feraris" ekipa je bila u zaostatku, s tim što je dva puta uspevala da dođe do boda.

Jedini meč u kome su oni poveli došao je u Kupu protiv gradskog rivala Sampdorije (Đenova je bila nominalni domaćin), ali su "grifoni" dozvolili protivniku da izjednači i da ih onda izbaci na penale.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,58)
PREDLOG ZA HRABRIJE: 2&0-2 (3,20)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?