IRCI OVO ČEKAJU 45 GODINA: Ilijev preporodio Bugarsku

O. M.

15. 10. 2024. u 14:00

BUGARSKA gostuje Severnoj Irskoj u četvrtom kolu C3 Lige nacija.

ИРЦИ ОВО ЧЕКАЈУ 45 ГОДИНА: Илијев препородио Бугарску

FOTO: EPA

Bez pobede u međusobnim susretima od maja 1979. godine, uz samo jedan remi i postigavši samo jedan gol u poslednjih pet okršaja s ovim rivalom, Severna Irska će pokušati da prekine 45-godišnji post večeras od 20.45 na svom "Vindzor parku".

"Zelena i Bela armija" vezala je posle dužeg vremena dve pobede na svom terenu, oba puta po 2:0, protiv Danske u poslednjoj domaćoj utakmici u kvalifikacijama za EURO i protiv Luksemburga u Ligi nacija.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Domaćini se nadaju da mogu do prvog mesta u grupi posle ovog kola, mada to ne zavisi samo od njih nego i od rezultatata utakmice u kojoj Belorusija na neutralnom terenu dočekuje Luksemburg.

Bugarska se nalazi na drugom mestu uoči ovog meča i tek treba da primi gol u svoje tri utakmice. Pod vođstvom novog selektora Ilijana Ilijeva koji je u novembru 2023. godine zamenio našeg Mladena Krstajića, "lavovi" su još uvek bez poraza, imaju dve pobede i devet remija.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Osim u prve dve utakmice, dva poslednja kola kvalifikacija za EURO, koje su završene istovetnim rezultatom, 2:2 protiv Mađarske i Srbije, Bugarska pod vođstvom Ilijeva nije ni postigla ni primila više od jednog gola ni na jednom od presotalih sedam susreta. Dva puta su pobedili sa po 1:0, dva puta odigrali 1:1 i čak tri puta su utakmice završene bez golova.

Ako uspeju da izbegnu poraz u Belfastu, onda će biti neporaženi više od 12 meseci, a naredni protivnik im je Luksemburg koji je daleko od forme, tako da je moguće da naši susedi u poslednjem kolu odlučuju sa Belorusijom o pobedniku grupe, odnosno direktnom plasmanu u Ligu B.

Da bi se to desilo prvo moraju da pobede Severnu Irsku, što neće biti lako jer u gostima nisu pobedili skoro dve godine, od posete Kipru.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDNA OD TEMA DANA U RUSIJI: Ruski mediji o utakmici u Leskovcu i predsedniku Vučiću (FOTO)