DRUGA RUNDA: Čeka se Karijev odgovor!

M.M.

05. 06. 2022. u 08:08 >> 22:06

KOŠARKAŠI Golden Stejta ugostiće Boston Seltikse u drugoj utakmici finala NBA lige.

ДРУГА РУНДА: Чека се Каријев одговор!

FOTO: Tanjug/AP

Popularni "ratnici" su u prošli meč ušli kao ekipa koja nije poražena na svom parketu u plej-ofu.

Tokom tri četvrtine je izgledalo da se to neće promeniti, međutim, stvari su se u poslednjih 12 minuta okrenule u velikoj meri, Seltiksi su taj period igre dobili neverovatnim rezultatom 40-16 i tako napravili brejk na samom startu.

Nakon 48 minuta na semaforu je stajalo 108-120, domaći sastav je predvodio Stef Kari koji je postigao 34 poena, dok su Endru Vigins, Klej Tompson i Džordan Pul kombinovano ubacili tek 44.

Foto: Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP

Taj učinak momaka iz San Franciska nije bio dovoljan da se sruši ovakav protivnik.

U pobedničkom taboru najefikasniji je bio Al Horford koji je ubacio 26 poena, sjajnu podršku je imao u Džejlenu Braunu i Deriku Vajtu koji su ubacili 24, odnosno 21.

Džejson Tejtum se zaustavio na 12, ali može se reći da je preuzeo ulogu plejmejkera i sjajno je to radio, konstantno je razigravao saigrače i na kraju sakupio 13 asistencija.

Al Horford je izjavio da su momci i kada su bili u zaostatku znali da moraju nastaviti, da se ne smeju predati, i na kraju, isplatilo se.

Ključ pobede je bio šut za tri poena gostiju, bili su na čak 51%, ubacili su 21 šut iz 41 pokušaja, od toga u poslednjoj deonici čak devet a samo su tri promašili.

Foto AP

Biće zanimljivo videti odgovor Karija i kompanije, ipak je to preiskusna ekipa da bi tek tako pala psihički nakon jednog poraza u svom domu, sa druge strane Udokini puleni sada pucaju od samopouzdanja i biće ih jako teško zaustaviti, u ovaj meč će ući rasterećeno jer su veliki deo posla već napravili.

Nije isključeno da će se odluka o pobedniku NBA lige donositi u majstorici, ali daleko smo od toga, da vidimo prvo da li će se izabranici Stiva Kera revanširati za poraz od pre tri noći. 

Niko ne želi da sa 0-2 otputuje u "protivničku tvrđavu", a posebno ako je to TD Garden, mesto gde je jako teško napraviti brejk i gde su navijači svojim ljubimcima šesti igrač na terenu.

Naša procena je da će Golden Stejt slaviti i koliko-toliko mirnije otputovati u "zeleni grad".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,51)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave