O'SALIVEN ''PALI MOTORE'' PRED ČETVRTFINALE: Današnji rival je u prošlosti umeo da ga savlada na Svetskom prvenstvu

V.M.

30. 04. 2024. u 09:45

U četvrtfinalu Svetskog prvenstva u snukeru gledaćemo obračun bivših osvajača, Ronija O'Saliven i Stjuart Bingama (15:30).

ОСАЛИВЕН ПАЛИ МОТОРЕ ПРЕД ЧЕТВРТФИНАЛЕ: Данашњи ривал је у прошлости умео да га савлада на Светском првенству

Foto: Profimedia

O'Saliven je na ovo takmičenje došao kao glavni favorit, nije izgledao baš impresivno u prva dva kola, ali kako i on sam kaže bitna stavka na Svetskom prvenstvu je postepeno podizati formu jer je u pitanju turnir koji traje 17 dana ako se dođe do samog kraja, što je defintivno njegov cilj.

Sedmostruki svetski šampiona koji juri osmu titulu kojom bi se usamio na vrhu liste pobednika u ''Krusiblu'' je do sada bio bolji od Pejdža (10:1), a zatim je uz nešto više muke savladao i Deja (13:7).

Roni je ove sezone osvojio Ju-Kej čempionšip i Masters, dva od tri najveća turnira na turu i ako bi slavio u Šefildu kompletirao bi popularnu ''triplu krunu''.

Što se tiče Bingama, on tradicionalno gledano ume da pruži dosta dobre partije na Svetskom prvenstvu i ovo mu je treći put u protekle četiri godine da je dogurao do četvrtfinala.

Iskusni Englez je imao dosta teži žreb od O'Salivena i u uvodna dva kola igrao je sa Vilsonom (10:5) i Džekom Lisovskim (13:11), a ono što je zanimljivo je to da je po bukmejkerima na oba meča bio autsajder.

Najveći uspeh u ''Krusiblu'' Bingam je imao 2015. godine kada je iznenađujuće došao do titule pobedivši Šona Marfija u finalu sa 18:15.

Ako pogledamo međusobne duele prednost je na strani O'Salivena, na poslednjih deset duela Roni je slavio čak osam puta, dok je Bingam upisao dva trijumfa, mada vredi istaći da je jedan od njih bio upravo u ''Krusiblu'', takođe u četvrtfinalu 2015. godine kada je Stjuart osvojio pomenutu titulu.

Ova dva igrača gaje sličan stil igre, poznati su po pravljenju velikih brejkova i ne zanima ih preterano defanzivna igra. Očekujemo zaniljmiv meča, kladionice traže da se odigra 21 frejm što ne bi trebao biti problem s ozbirom na prikazano od obojice u dosadašnjem toku turnira.

NAŠ TIP: Ukupno frejmova +20.5 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove