DUGO ĆE SE PREPRIČAVATI: Spektakl na Vimbldonu!

M.M.

29. 06. 2022. u 09:12

Endi Mari i Džon Izner sastaće se u drugom kolu Vimbldona.

ДУГО ЋЕ СЕ ПРЕПРИЧАВАТИ: Спектакл на Вимблдону!

FOTO: AP

Šta reći o Amerikancu, čovek je ostavio neizbrisiv trag "belom sportu" 2010. godine upravo na terenima "Ol Ingland kluba".

Bilo je to prvo kolo Vimbldona pre tačno 12 godina, naizgled jedan sasvim običan meč, koji se, ispostaviće se, nikada neće ponoviti.

Sa druge strane mreže stajao je kvalifikant Nikolas Mau, solidan igrač na travi, ali bez prevelikih uspeha.

Duel se igrao na malom terenu "broj 18" koji je vremenom postao centar zbivanja, svi su želeli da prisustvuju, a mesta je bilo samo za one najbrže, jer je na Vimbldonu pravilo u prvoj nedelji da karta iz te kategorije samo ne važi za centralni i teren "broj 2", sve ostalo možete posećivati.

Meč se igrao 3 dana uz čak 11 sati aktivne igre, igrala su se neverovatna 183 gema, a poslednji set je završen rezultatom 70-68.

Momci su uspeli nešto što je takođe nezapamćeno u tenisu, uspeli su da "pokvare" i semafor koji se zaustavio pri rezultatu 47-47 u petom setu, organizatori su kasnije objasnili da je programiran da pokazuje do tog rezultata i da će biti popravljen.

FOTO: AZcentral/USA today

Pri rezultatu 50-50, počeo je da meri od nule, a publika je morala iz glave da dodaje po 50 gemova igračima na svaki odigrani.

Brdo rekorda je oboreno u tom meču, od kojih je jedan u broju odserviranih as udaraca, Izner je odservirao 113 dok se Mau zaustavio na "samo" 103.

Jedno je sigurno, ova imena će se pamtiti dok je "belog sporta", a teren "broj 18" će ostati upamćen, bez obzira na veličinu, kao jedan od najbitnijih terena u istoriji.

Iznerov današnji protivnik je Endi Mari, momak koji ima daleko trofejniju karijeru i koji je miljenik domaće publike.

Biće interesantno gledati meč, pravila su promenjena tako da možemo biti "mirni" i sigurni da će se meč završiti u dogledno vreme.

Verujemo da će oba tenisera uzeti po set.

NAŠ TIP: Mari - Izner US 4-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)