PAKLENO ZA ZVEZDU NA STARTU! Prvo pa šampion Evrope

M.T.

07. 10. 2022. u 14:06

Crveno-beli bez Nedovića i Dobrića u Istanbulu.

ПАКЛЕНО ЗА ЗВЕЗДУ НА СТАРТУ! Прво па шампион Европе

FOTO: M. Vukadinović

Košarkaši Crvene zvezde nisu mogli protiv težeg protivnika da započnu novu sezonu Evrolige pošto će večeras od 19.30 gostovati u Istanbulu dvostrukom uzastopnom šampionu Evrope, Efesu.

"Crveno-beli" će ove sezone pokušati da ostvare bolji učinak nego što je bio prošle kada nisu uspeli da se plasiraju u plej-of, a ligaški deo su okončali na 11. poziciji sa 12 pobeda i 16 poraza, mada je prošla sezone bila specifična po tome što su tokom nje suspendovani ruski klubovi, a njih neće biti u takmičenju ni u novoj sezoni.

Prošle sezone je Zvezda osvojila triplu krunu i probaće da odbrani sva tri trofeja, ali je tim doživeo ozbiljne promene između sezona.

Vladimir Jovanović zamenio je na klupi Dejana Radonjića i debitovaće u Evroligi, dok je lider tima Nikola Kalinić otišao u Barselonu. Klub su napustili i Nejt Volters, Eron Vajt, Ostin Holins, Dejan Davidovac i Maik Cirbes, dok je karijeru završio Marko Simonović.

Ipak, potrudili su se crno-beli da sklope dobar tim pa je stigao reprezentativci Srbije Nemanja Nedović, Filip Petrušev i Dalibor Ilić, bivši reprezentativac Miroslav Raduljica, kao i stranci Džejlen Adams, Džon Holand, Ben Bentil i Hasan Martin. Zvezda je odigrala četiri pripremne utakmice i ostvarila po dve pobede i poraza, dok je na zvaničnom startu sezone u ABA ligi lako izašla na kraj sa MZT-om u prvom kolu.

 - Čeka nas najteža i najlakša utakmica u isto vreme. Igramo protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, da nije bilo korone, verovatno bi i tri puta zaredom osvojili. Na već sjajan sastav dodali su igrače poput Polonare, Klajburna i Žižića, pokriveni su na svim pozicijama. Na nama je da odigramo muški, da pokažemo napredak u odnosu na prethodni period i da iskoristimo prilike koje nam se ukažu. Želim da vidim ravnopravnu igru sa Efesom, da im pariramo u košarkaškim segmentima. Idemo polako, popravljamo našu igru i hoćemo da budemo pravi kada bude najpotrebnije - rekao Jovanović koji neće imati kompletan tim na raspolaganju.

- Imamo neke kadrovske probleme, igraćemo bez Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića, ali smo i za to spremali rešenje, iako nije lako kombinovati. Raspored nam ne ide baš na ruku, jer imamo pet gostovanja u prvih sedam kola Evrolige. Ne znamo kada će njih dvojica da se vrate, radili su deo treninga sa timom, ali ne znam kada će moći da rade pod kontaktom.

Dvostruki evropski šampion takođe nije sedeo skrštenih ruku između dve sezone. Trener Ergin Ataman spreman je za treću uzastopnu titulu u Evroligi, ali će za početak na nju krenuti bez povređenog Šejna Larkina koji je u međuvremenu produžio ugovor, a isto je i učinio i Vasa Micić.

Koliko je Efes ozbiljan u nameri da se bori za treću titulu u nizu govori i dovođenje Vila Klejburna, Ante Žižića i Amata Mbajea, pa je tako već jak tim napravljen još snažnijim.

Efes je odigrao čak 10 pripremnih utakmica kako bi bio potpuno spreman za sezonu, a ostvareno je osam pobeda uz samo dva poraza od Venecije i Panatinaikosa. Sezona je zvanično za Efes počela utakmicom Superkupa Turske u kojoj je osvojen i prvi trofej posle pobede protiv Fenerbahčea sa 71:62, dok je u prvom kolu domaćeg šampionata pobeđen Galatasaraj.

Ovo će biti 15. meč ova dva kluba u Evroligi, a prednost je na strani Efesa koji je slavio 11 puta uz samo tri pobede Zvezde.

NAŠ TIP: UP +150,5 (kvota 1,49)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUD NASTAVLJA SA DOBRIM PARTIJAMA: Treći nosilac želi osvetu za poraz iz Madrida!