ŽOC JOŠ NEMA POBEDU NAD LJUBLJANČANIMA: Partizan leči rane iz večitog derbija u "Stožicama"

V.M.

11. 12. 2022. u 09:44

CEDEVITA ima dve vezane pobede protiv ''crno-belih''.

ЖОЦ ЈОШ НЕМА ПОБЕДУ НАД ЉУБЉАНЧАНИМА: Партизан лечи ране из вечитог дербија у Стожицама

FOTO: M. Vukadinović

Cedevita Olimpija igra solidno ove sezone u ABA ligi, imaju skor od šest pobeda i dva poraza. U prethodna tri meča u prvenstvu ostvarili su tri trijufma, savladali su Igokeu, Zadar i Cibonu.

Preko nedelje su upisali svoju prvu pobedu u Evrokupu savladavši Ulm u ''Stožicama'' 108:78, ali i dalje se nalaze na poslednjem mestu grupe ''A''. Izabranici Jurice Golemca umeli su da iznenade Partizan u prethodnim sezonama i nadaju se da će to moći da ponove pred svojim navijačima.

Ekipa Željka Obradovića kuburi sa formom u Evroligi, ali u ABA ligi se nalaze na prvom mesto i idu na gostovanje ekipi koja je često umela da ih iznenadi u prošlosti. Partizan je preko nedelje doživeo novi poraz od Crvene zvezde, imali su prednost u poslednjoj četvrtini ali je Nedović trojkom u završnici prelomio utakmicu. Ako uzmemo u ozbir da ima jednu pobedu u proteklih šest utakmica u svim takmičenjima, ''parni valjak'' je pod imperativom pobede u Sloveniji kako bi prekinuo niz loših igara.

Partizan ima skor od osam pobeda i jednog izgubljenog meča u ABA ligi. Jedini poraz nanela im je upravo Zvezda, 28. novembra kada je bilo 90:74 u ''Pioniru''.

Što se tiče međusovnih duela u prethodnih pet susreta Cedevita ima tri pobede, dok je Partizan slavio dva puta. Zanimljivo je da je popularni "Zoc" još nema trijumf u ABA ligi nad "zmajčekima" ali je Partizan pod njegovom komandom slavio u prijateljskom susretu prošle godine.

Očekujemo da Željko Obradović podigne svoju ekipu nakon serije loših rezultata i da će Partizan u neizvesnoj utakmici izvojevati pobedu na neugodnom gostovanju u Sloveniji.

NAŠ TIP: Pobednik meča 2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!