SVI ŽELE DA GA SRUŠE: Nole protiv Rusa i britanske publike!

M.M.

11. 07. 2023. u 15:03 >> 15:03

NOVAK Đoković i Andrej Rubljov sastaće se u četvrtfinalu Vimbldona. Njihov meč će biti drugi po redu na Centralnom terenu.

СВИ ЖЕЛЕ ДА ГА СРУШЕ: Ноле против Руса и британске публике!

FOTO: Tanjug/AP

Nole je u prva tri kola bio briljantan, igrao je na visokom nivou a protivnicima nije prepustio ni set. Na samom startu je eliminisao Argentinca Pedra Kaćina, da bi kasnije bio bolji od Džordana Tompsona, odnosno Stena Vavrinke.

Prvi problemi javili su se u 1/8 finala kada je preko puta mreže stajao Hubert Hurkač. Poljak je igrao strašan tenis a na servisu je bio impresivan, Nole je bio bespomoćan ali je na kraju ipak našao rešenje.

Taman kada je poveo sa 2:0 i kada je delovalo da je popularni "Hubi" nakon dva taj-brejka slomljen, policijski čas je odradio svoje. Meč je prekinut a nastavljen je sledećeg dana.

Nastavio je Hurkač u istom ritmu dok je sa druge strane naš teniser imao nešto slabije izdanje. Par dobrih poteza sa jedne, i nekoliko grešaka sa druge strane je dovelo do toga se izgubi i prvi set na turniru.

Britanska publika je bila zadovoljna jer prisustvuje potencijalnoj drami, međutim, najveći teniser im ubrzo uskraćuje to zadovoljstvo i završava meč u četvrtom setu, nakon 3 sata i 10 minuta na semaforu je stajalo 3:1 (7:6,7:6,5:7,6:4).

Sa druge strana Rus će danas igrati svoje osmo grend slem četvrtfinale a prvo na terenima "Ol Ingland klaba", prethodno je igrao početkom godine u Australiji a poražen je upravo od današnjeg protivnika.

Moskovljanin nije konstantan, nema mirnu glavu i upravo to mu predsatvlja najveći problem.

Prošle godine nije nastupao na Vimbldonu jer je bilo zabranjeno učešće svim ruskim teniserima, dok je godinu dana pre toga stigao do 1/8 finala a bolji od njega bio je Marton Fučovič.

Ove sezone turnir je počeo rutinskom pobedom nad Maksom Purselm, dok su kasnije pali  Aslan Karacev, David Gofan i Aleksandar Bublik.

Okšaj koji je imao sa Kazahstancem je bio zaista neverovatan, obojica tenisera su igrala svoj najbolji tenis i bilo je uživanje gledati.

Posebno je bio impresivan poen kojim je Rubljov stigao do meč lopte koju je kasnije i iskoristio.

Nole i Andrej su se do sada sastali četiri puta a Rus je pobedu uspeo da upiše samo prošle godine na Otvorenom prvenstvu Srbije. Dobro je svima poznato da dvadesettrostruki grend slem šampion tada nije bio fizički i psihički pripremljen.

Očekujemo još jedno Novakovo kvalitetno izdanje i verujemo da granica poena u prvom setu neće biti prebačena.

NAŠ TIP: -9,5 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja