NOVA PRILIKA ZA TUNIŠANKU: Vimbldonski pehar je na dohvat ruke!

M.M.

15. 07. 2023. u 14:20 >> 14:20

DANAS od 15 časova na Centralnom terenu Vimbldona gledaćemo finale u Konkurenciji dama a direktnu borbu za trofej vodiće Ons Žaber i Marketa Vondrušova.

НОВА ПРИЛИКА ЗА ТУНИШАНКУ: Вимблдонски пехар је на дохват руке!

FOTO: Tanjug/AP

Dve "lude" nedelje su iza nas a gledaoci mogu biti zadovljni kvalitetom tenisa koji su videli.

Na turniru smo videli i dosta iznenađelja a finale će biti malo drugačije nego što su teniski fanovi zamišljali.

Iga Švjontek i Arina Sabalenka su već "projektovane" od strane stručnjaka da ćemo ih gledati u velikom finalu, međutim, neke druge devojke su se umešale u priču.

Ons Žaber je bila jedna od favoritkinja ali bilo je teško očekivati da će ponoviti prošlogodišnji uspeh.

Put do finala bio je trnovit ali samopouzdanje je došlo u četvrtom kolu kada je počistila sa terena Petru Kvitovu prepustivši joj samo tri gema. Dva dana kasnije uspela je da eliminiše Elenu Ribakinu koja jednostavno više nije mogla, ipak treba uzeti u obzir da je u London stigla bez pripreme.

U polufinalu je dvadesetosmogodišnjakinja iz Tunisa pokazala od kakvog je materijala. Iako je imala set i brejk zaostatka u drugom, uspela je da smogne snage i preokrene meč protiv Sabalenke, konačan rezultat glasio je (6:7,6:4,6:3).

Sa druge strane Čehinja je nekako tiho stigla na turnir ali je sitnim koracima uspela da stigne do cilja. Nakon Džesike Pegule u četvrtfinalu uspela je za samo 76 minuta igre da savlada i Elenu Svitolinu maksimalnim rezultatom.

Ons i Marketa su se samo jednom sastale na travnatoj podlozi, bilo je to prošle godine u Istbornu a slavila je Tunišanka dok je u ukupnom međusobnom skoru 3:2 za Čehinju.

Naša procena je da će šesti reket sveta danas uspeti da podigne vimbldonski pehar.

NAŠ TIP: Vondrušova - Žaber 2 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)