DALAS BEZ DONČIĆA: Razigrani Niksi dolaze u Teksas da to iskoriste

V.M.

11. 01. 2024. u 12:35

U noći između četvrtka i petka Dalas maveriksi će ugostiti Njujork nikse koji će juriti svoju šestu uzastopnu pobedu (2.30).

ДАЛАС БЕЗ ДОНЧИЋА: Разиграни Никси долазе у Тексас да то искористе

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je dva puta napuštao igru zbog povrede protiv Memfisa, posle utakmice je utvrđeno da Luka Dončić ima povredu članka i zbog nje će sigurno propustiti večerašnji susret, a verovatno i nekoliko narednih.

Slovenac je apsolutni nosilac igre Maveriksa i biće zanimljivo videti kako će se snaći bez njega. Odgovornost će sada pasti na ostatak ekipe, a najviše se očekuje od Kajrija Irvinga.

Iskusni plejmejker je pre nekoliko godina bio među najboljim igračima u ligi, ali od tada ga muče povrede i problemi van terena se gomilaju, ipak kada mu se igra košarka može zatrpati koš svake ekipe u ligi.

Dalas trenutno ima skor 22-16, što je dovoljno tek za sedmo mesto u veoma jakoj Zapadnoj konferenciji, a u svom poslednjem meču poraženi su od Memfisa sa 120:103.

U Teksas večeras dolaze razigrani Niksi koji igraju fenomenalno nakon trejda u kojem ih je pojačao Anunobi za kojeg su dali Bereta i Kviklija.

Nalaze se u odličnoj formi i vezali su pet pobeda. Poslednju u nizu ostvarili su protiv Portlanda bez većih problema rezultatom 112:84.

Tokom čitave sezone se u redovima Niksa najviše ističe Džejlen Branson, koji je dobio još veću slobodu nakon pomenutog trejda i zbog sjajnih igara je proglašen igračem nedelje u Istočnoj konferenciji.

Njujork ima nešto bolji skor od Dalas, 22-15 ali zauzima visoko četvrto mesto na Istoku, što dovoljno govori o razlici u kvalitetu između dve konferencije.

Ovo će Dalasu biti prvi meč bez Dončića i verujemo da će to Niksi iskoristiti.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)