TIP - TRADICIJA: „Đavoli“ vole 26. decembar!

Tip redakcija

26. 12. 2023. u 10:20

ČUVENI premijerligaški "Boksing dej" i ove sezone će doneti mnogo uzbuđenja

ТИП - ТРАДИЦИЈА: „Ђаволи“ воле 26. децембар!

FOTO: AP/Tanjug

Dan posle katoličkog Božića je tradiocionalno otvaranje paketića, a za ljubitelje fudbala, najviše engleskog, to je dan koji je obiluje brojnim utakmicama. Ovoga puta 26. decembra, tradicionalni „Boksing dej“ neće biti kao proteklih sezona, jer se FA odlučila da rasporedi utakmice na više dana. Ono što upada u oči jeste da ovoga puta neće biti velikih derbija. Najjači duel tog dana biće u večernjem terminu između Mančester junajteda i Aston Vile.

Ako se gleda tradicija, „đavoli“ su od svih ekipa najviše bodova osvojili na „Boksing dej“. Čak 67 iz 27 „prazničnih“ utakmica koje su odigrali. Međutim, iako igraju na svom terenu, ovoga puta se ne mogu smatrati favoritima, jer tim iz Birmingema igra odlično i sjajno se kotira na tabeli.

Od velikana će na teren i fudbaleri Liverpula sa Barnlijem. „Crveni“ su na trećem mestu na večnoj listi, a, ako se gleda samo poslednjih deset sezona, imaju šest pobeda, remi i tri poraza.

Za razliku od prethodnih godina, celokupno kolo raspoređeno je na tri dana i najveće poslastice ostavljene su za četvrtak, kada se sastaju Brajton - Totenhem, kao i Arsenal - Vest Hem.

Raspored je zgusnut, u periodu od 21. decembra do 2. januara, samo 25. i 29. decembra neće biti utakmica u Premijer ligi. Uvod u „Boksing dej“ bio je svakako veliki derbi između Liverpula i Arsenala u subotu kada je meč završen rezultatom 1:1.

GOLOVI KAO NA TRACI 1963.

Za kladioničare uvek je lepo prisetiti se „Boksing deja“ 1963. godine. Tada je palo čak 66 golova na ukupno deset mečeva, što je rezultat kojem se niko nije približio. 

UTORAK

Njukasl - Notingem F.   1&3+  (2,35)

MANČESTER J. - ASTON VILA   1   (2,40)

Šefild J. - Luton  2-3  (2,10)

Bormut - Fulam  3+  (1,70)

Barnli - Liverpul  4+  (2,55)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!