SPROVELI BUDAKOVU DOKTRINU: Popis u Hrvatskoj iskazao uznemirujuće brojke o nestajanju Srba

Jelena Matijević

19. 01. 2022. u 10:43

Rezultati popisa stanovništva u Hrvatskoj ukazuju da je u ovoj zemlji 20.000 Srba manje nego 2011, a čak 40.000 manje u odnosu na prvu godinu trećeg milenijuma

СПРОВЕЛИ БУДАКОВУ ДОКТРИНУ: Попис у Хрватској исказао узнемирујуће бројке о нестајању Срба

Novosti

KADA i kako su Hrvati započeli sa prvim progonima Srba iz Hrvatske može se polemisati. Može se, takođe, raspravljati i da li smo se mudrije mogli suprotstaviti tom zlu.

Ali, nema više ni trunke sumnje da su u "lijepoj njihovoj" vrlo blizu ostvarenja akcionog plana tzv. Nezavisne Države Hrvatske, sažetog u rečima njenog zloglasnog ministra prosvete i vere Mileta Budaka, da će "jedan deo Srba ubiti, drugi proterati, a treći preobratiti u katoličanstvo". Tačnije da ih u Hrvatskoj gotovo neće biti.

Da je tako potvrđuju preliminarni rezultati popisa stanovništva u Hrvatskoj koji ukazuju da je u ovoj zemlji 20.000 Srba manje nego 2011, a čak 40.000 manje u odnosu na prvu godinu trećeg milenijuma. I u ono malo mesta poput Kostajnice ili Gvozda, gde su posle svih pogroma ostali većinsko stanovništvo, broj Srba se drastično smanjio, a u Vukovaru, po svemu sudeći, sada ih je manje od trećine. Time gube prava koja su kao manjina imali makar na papiru, poput onog o dvojezičnim tablama i upotrebi ćirilice.

Ako se zna da su 1941. naši sunarodnici kao autohtono stanovništvo, činili trećinu populacije u zločinačkoj Pavelićevoj tvorevini i da ih je bilo 1.925.000, a da ih je sada gotovo 11 puta manje, onda je sve jasno. I poražavajuće i uznemirujuće.

Upravo ove brojke su bolan pečat na istinu koja neumoljivo pokazuje da su Budakovu doktrinu Hrvati efikasno sproveli u delo za samo 80 godina! Jamama, "srbosjecima", logorima, čak i dečjim, pokatoličavanjem, ali i "bljeskovima i olujama". Hrvatska ih prilježno sprovodi. Njoj se žaliti ne vredi, EU je odavno gluva i nema. Samo da čovek od bola zanemi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna