MRŽNJA: Duga i mučna hronologija napada na Srpsku pravoslavnu crkvu

Veliša Kadić

26. 08. 2022. u 12:00

POSLEDNjA hajka na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori najmonstruoznija je od svih dosadašnjih.

МРЖЊА: Дуга и мучна хронологија напада на Српску православну цркву

Novosti

Fantomski "M portal", rođen u kuhinji bivšeg režima, optužio je najbrojniju versku zajednicu za nabavku oružja preko "škaljarskog klana" za planirani građanski rat!

Ludilo onih koji su Srbima pretili novim "olujama" i poručivali im da će opet na "traktore", ne posustaje. Blaćenje Crkve koja je stvarala Crnu Goru podsticao je vrh bivšeg režima, a isto danas čine njegovi ostaci. I Đukanović je dobro dosoljavao - proglašavao je "remetilačkim faktorom" i eksponentom "velikosrpskog nacionalizma i ruske destrukcije".

Hronologija napada na Crkvu duga je i mučna. Mitropolit Joanikije oblaćen je za prikrivanje pedofilije i podvođenje dece u Cetinjskom manastiru. Tokom litija, vladika je hapšen, a njegovo kasnije ustoličenje prošlo je u nezapamćenoj atmosferi linča.

Zlo seme mržnje, bez dileme, posejano je u vreme komunizma. Zaliveno je 1992. kamenovanjem manastira i skidanjem trobojke sa Bogoslovije na Cetinju, kao i dve godine kasnije miniranjem brda prilikom otvaranja kuće Svetog Petra Cetinjskog. Nebrojeno puta letele su kamenice na Bogosloviju i njene učenike. Zapamćeno je i da je Dragan Stanišić branio hram Svetog Đorđa na Vučjem dolu, držeći se za časnu trpezu i pevajući "Hristos voskrese iz mrtvih", dok su Miraševi vernici jurišali na crkvu. Nije zaboravljen ni prota Radomir Nikčević koji se zaključao u Vlašku crkvu braneći je od cetinjskih "patriota".

Sve o Crkvi znaju oni koji je blate i napadaju, osim da je sud i pravda "u imenu Božijem". Svi udarci, teške reči, psovke i laži, otud, istinskim vernicima samo su kratak tren na putu ka večnosti. I ne bole ništa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!