IZMICANjE stolice nastavnici u Tehničkoj školi u Trsteniku zgrozilo je Srbiju, a zahtevi da se deca najstrože kazne izbacivanjem iz škole - bili su skoro jednoglasni.

Rade

24.11.2022. 09:36

Tačno tako, ceo sistem je trup. Ne samo kod nas već i u svetu. Ne znam odakle crpimo sve te vrednosti, ali dosta je simbolično, zašto baš nastavnica engleskog? Engleska predstavlja model "slobodnog sveta". Ironija. Što se nas u Srbiji konkretno tiče kakav uticaj ima jedna osoba koja je možda počinila ubistvo a čiji je sin pregazio dete na pešačkom prelazu, za pešake zeleno svetlo i za to dobio godinu dana nanogice? Ali da, bitno je zaštititi nastavnicu, ponekad nečijeg sina jakih roditelja. Ko štiti slabe, decu onih koji rade u fabrikama, selu, marketima i nemaju veliku moć? Imaju li i oni neka prava osim da plaćaju takse, poreze, osiguranja, akcize, PDV... Kakve obaveze zauzvrat ima Republika Srbija kada se takve osobe nađu u neravnopravnom položaju kada su pravo i pravda na njihovoj strani a protiv sebe imaju moćne ljude, kompanije ili državne službe?

Marko

24.11.2022. 09:42

Potpuno tačno. Sve osim sistemskog rešavanja problema je samo "guranje pod tepih". A na kraju, to nagurano i sklanjano od nas samih mora negde da eksplodira...

Rada

24.11.2022. 09:44

Sto se tice SKOLSTVA,ovo je strasno,UZASNO,.SKOLA je ustanova u kojoj se deca OBRAZUJU,i VASPITAVAJU.Nisu nam bili potrebni policajci u skoku,vec smo postovali PROFESORE,70 i 80 god.,da se nose kecelje da svi budu jednaki,i kada PROFESOR udjem u ucionicu DJACI ustaju i pozdravljaju ga,zbog POSTOVANJA.,jer tu uce kulturu,istoriju,profesijom od koje ce da izdržavaju porodicu.i Nasi roditelji su radili po dva posla,i nisu bili uz nas a NASE je bilo da ucimo.VISE EMISIJA O DECI I SKOLSTVU na Tveu,a ne samo CRNA HRONIKA,LOPOVI,KRIMOSI.Dajte decu vise na Tveu,i vrednu,kvalitetnu decu.