KLOVNOVI

Dragan Vujičić

05. 12. 2022. u 08:00

KOD najnovijeg kažnjavanja Rusije ograničenjem cene nafte na 60 dolara za barel samo jedna stvar nije do kraja jasna: da li je mera zamišljena kao deo devetog paketa sankcija Rusiji kolektivnog "Bajdenistana", ili se radi o pojedinačnoj akciji zamišljenoj kao sečivo giljotine koja će definitivno da odrubi glavu "aždaji" iz Kremlja?

КЛОВНОВИ

Novosti

Treba primetiti i da je kod sankcionisanja Rusije koje Zapad primenjuje još od februara, ustanovljena pravilnost koja gotovo podseća na prirodni zakon: Sve sankcije Rusiji plaća Evropa!

Građani tzv. bašte (Evrope, po Borelju), od 1. januara 2023. plaćaće struju i druge energente u proseku 60 odsto više. Što se tiče 2022, ti računi do sada su im skočili u proseku za 90 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Evropske vrednosti nemaju cenu, te su im i cenovnici klizni. Ruski gas koji je dolazio "Severnim tokom" plaćali su oko 200 dolara za 1.000 kubnih metara, a sada ga iz SAD nabavljaju za čak 800 dolara.

Šta im može "celzijus" i "tuš studenac" kada su u pravu!

U džemperima i pod ćebetom evro-organizam troši manje kalorija, te će se i ringle ređe žariti. Na posao će se dogodine u Evropi ići dosta ređe, što će dodatno pomoći energetskoj efikasnosti.

I nije tačno da će od Evrope zbog kažnjavanja Rusije ostati pustoš - ostaće "zvezdano nebo nad Briselom" i moralni zakon "upucan" u svakog Evroljanina pojedinačno. Svi će biti Kant i Zelenski - municija je u velikom "paketu pomoći" iz Pentagona.

Haksli je napisao da se u svetu nenormalnih na normalnost gleda kao na izopačenje. I u pravu je baš kao i Vladimir "kijevski", kada je tražio da cena ruske nafte bude 30 dolara. I to bi platili Evropljani. U cirkus se može ući samo sa ulaznicom, a najskuplje su uvek geo-karte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili