TURISTA

S. Mišljenović

24. 02. 2023. u 07:15

NEMAČKI državljanin na privremenom radu u BiH kao visoki predstavnik Kristijan Šmit, kojeg ne priznaje Republika Srpska, a sve manje i Federacija BiH, zaigrao je na kartu žrtava rata kako bi popravio svoj očajan položaj.

ТУРИСТА

Novosti

Nametnuo je izmene Zakona o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari da bi ovaj centar novac mogao da koristi i za, kako je naveo, "promovisanje istine o genocidu".

Da nije opasno, bilo bi smešno. - Šmit drži lekcije o genocidu?! Ali, u BiH je i to moguće. On je poražen već na startu, jer nije imao podršku Rusije i Kine u Savetu bezbednosti. Put Sarajeva je krenuo bez legitimiteta i, umesto da prihvati da je lažnjak i turista, čini sve samo da bi ostao.

Najnoviju odluku oko Potočara doneo je po onoj staroj "zavadi pa vladaj". Stradanja srpskog i bošnjačkog naroda u Srebrenice su velika rana za oba naroda. Isticati jedne žrtve, u ovom slučaju bošnjačke, a srpske uporno ignorisati, veoma je podmuklo. Da je želeo da pokaže pijetet prema svim stradalima, turista Šmit bi se sastao i sa porodicama srpskih žrtava Podrinja i Srebrenice, a njih je 3.267. Ovako ostaje utisak da su njemu nebitne srpske žrtve.

Šmit je, očigledno, zaključio da mu je sada najbolje da se dodvori Bošnjacima i tako pokuša da ispegla nametanje izmena Izbornog zakona, baš u izbornoj noći. To su mu Bošnjaci dobro zapamtili, jer tvrde da je u prvi plan stavio interese Hrvata u Federaciji BiH. Iako malo verovatno, sada je idealna prilika da i Srbi i Bošnjaci i Hrvati jednoglasno kažu: dosta više nemačke i svake druge čizme.

A da je Šmit neznalica prepoznali su i u njegovoj Nemačkoj. Na jednom od najgledanijih TV kanala ZDF njegov rad u BiH je ismejan, uz zaključak:

 - Gde on nešto odlučuje, tu trava više ne raste! -

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a