STATISTI: Ko je koju ulogu imao na "proslavi" nezavisnosti lažne države

С.Ровчанин Томковић
S.Rovčanin Tomković

25. 02. 2023. u 08:15

SVAKO je od šačice gostiju na "proslavi" 15 godina od jedostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova imao svoju ulogu.

СТАТИСТИ: Ко је коју улогу имао на прослави независности лажне државе

Novosti

Poslanik Skupštine Srbije i predstavnik albanske manjine Šaip Kamberi - da obavesti javnost putem društvenih mreža da je u Beogradu prvi put za deceniju i po obeležen ovaj dan. Doduše, u dnevnoj sobi stana oficira za vezu Prištine Jatiša Jašarija. Što bi naš narod rekao, svako iza zatvorenih vrata može da radi šta želi.

Stari prištinski prijatelji, predstavnici civilnog sektora, Sonja Biserko i Dušan Janjić, bili su tu da odigraju ulogu poznatih gostiju, odnosne iole prepoznatljivih likova. Lako je bilo njima da podignu čašu za tzv. Kosovo, kada je Janjić, usred Prištine, već milovao ruku zločinca Ramuša Haradinaja, a Biserko preporučivala da je idealno da lažna država uđe u Unesko, jer će tako biti zaštićene srpske svetinje. Iste one koje su prethodno Albanci uništavali i palili, neke i sravnili sa zemljom.

Bila je svojevremeno Biserko rada i da nekadašnji lider OVK i bivši predsednik privremenih institucija na KiM Hašim Tači, koji sada u zatvoru čeka početak suđenja za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, ubistva i mučenja, bude gost Begrada. A ona je u Prištini već godinama rado viđen gost. Od Tačija do trenutnog premijera privremenih institucija Aljbina Kurtija.

Jašari je, prema scenariju, bio barjaktar. Uneo je u jedan ćošak zastavu lažne države. Lažno je i predstavljen kao ambasador, diplomata, a ne oficir za vezu. U rangu sekretara, tehničko lica.

Sve u svemu, loš scenario i gluma, malo likova i kadrova, pa u suštini nije ni bilo radnje. Samo statisti u režiji Prištine. Ali, kakva država, takva i proslava.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)