Pesma

Veliša KADIĆ

26. 08. 2024. u 10:54

Baš kada se pomislilo da je u Crnoj Gori "osvežilo" posle pada režima DPS, iz rovova su se opet oglasile antisrpske snage. Jedna lepa pesma, "Srce Srbije" Jovane Petrović, koja je snimljena u prestonici Cetinju, na Skadarskom jezeru, Žabljaku Crnojevića, Ostrogu, mobilisala je "patriote" toliko da je malo nedostajalo da se late oružja i "junački" udare na brata!

Песма

Novosti

Znajući koliko je srce Srbije, pozvali su u pomoć čak i Evropsku uniju i veliku Ameriku! Strah se uvukao u kosti montenegrina od "velikosrpske agresije" i "pretenzija Beograda" na krš okolo Cetinja. Prvi je uzbunu zbog "okupacije" podigao Nikola Đurašković, gradonačelnik prestonice, koji je zapretio tužbama! To je isti onaj "rodoljub" kome ne smeta "okupatorska Srbija" kada ide da navija za Partizan u Beograd.

Predsednik udruženja "Pleme Kuči" Miroljub Petrović, na čijem je jutjub-kanalu objavljen spot, objasnio je da pesma "Srce Srbije" ne negira istoriju Crne Gore već da je promoviše. Nije ovo jedina pesma koja je postala noćna mora nacionalnim Crnogorcima. "Veseli se srpski rode" odzvanja od mora do Durmitora. Zamerili su čak i Novaku Đokoviću što je olimpijsko zlato slavio uz tu pesmu. Možda su i u njemu videli potencijalnog okupatora. I to čoveka koji na najlepši način promoviše Crnu Goru, a čiji koreni su upravo iz Jasenovog Polja kraj Nikšića. Besan je i kolumnista i analitičar, ljuti suverenista Ljubomir Filipović, koji je nekada visoke škole učio u Beogradu, a sada poručuje da nema želju da ide u Srbiju, da ne navija za Đokovića, "jer je Crna Gora pod velikim napadima iz Srbije"!

Pesma Jovane Petrović preselila se i na društvene mreže. Zabrinuti milogorci pozivaju na buđenje naroda jer je zemlja "velikosrpskim stihovima zagađena", dok drugi konstatuju da je melodija makedonska, obeležja crnogorska, što je u redu, ali ne i da se Srbija u stihovima pominje. Tu im je pao mrak na oči. Ali, smiruju ih braća Srbi porukom - "Nije ovo Montengro, već junačko srpsko leglo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!