HRVATI NE MOGU DA ZAUSTAVE MRŽNJU: Smeta im što Vučić i Srbija ne ćute o zločinima ustaša

Novosti online

04. 08. 2022. u 18:12

NA dan obeležavanja zločinačke akcije "Oluja", hrvatski mediji ne prestaju sa sramnim napadima na Srbiju.

ХРВАТИ НЕ МОГУ ДА ЗАУСТАВЕ МРЖЊУ: Смета им што Вучић и Србија не ћуте о злочинима усташа

Foto: Printscreen

Tako nakon niza napada koji traju ceo dan, "Jutarnji list" u sramnom tekstu pod naslovom "Novi uradak Vučićeve tvornice mržnje: 10.000 statista u filmu ‘Oluja‘ širi režimsku propagandu", objavljuje neistine i napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Hrvatski mediji ne mogu da podnesu činjenicu da snimanjem filma o zločinačkoj akciji Oluja istina o najvećem etničkom čišćenju od Drugog svetskog rata izlazi na videlo.

Dakle, smeta im to što je Aleksandar Vučić prvi predsednik u našoj zemlji koji ne ćuti o zločinima počinjenim nad našim narodom.

- Film, čak i ako ima svoje kvalitete, ostaće samo istureni delić Vučićevog propagandnog mozaika i nepodnošljive atmosfere patetike, patnje, žrtve i iskrivljavanja istorije. Kao i za "Daru", nije bitan umetnički i filmski dojam, nego isključivo nacionalno-ideološki, patetično-dnevnopolitički doseg koji se uklapa u istorijsko-revizionističku mantru Vučićevog režima koja potpuno menja vizuru i razloge ratova na području Jugoslavije u poslednjoj deceniji 20. veka - navodi se u sramnom tekstu.

"VUČIĆ JE MOGAO I SMEO"

Podsetimo, Predrag Gaga Antonijević, režiser filma "Dara iz Jasenovca", ranije je Aleksandru Vučiću zahvalio što je omogućio da taj film bude snimljen.

- Dugo nam je izgovor bio komunizam, ali komunizam je prošao. Neki posle nisu hteli, neki nisu smeli, iz kalkulantskog straha. Vučić je i hteo i smeo. Taj film je tako dugo bio čekan. Pre nekih pet šest godina sam počeo da koristim frazu novi patriotizam. Mislim da je bilo vreme da prestanemo da se stidimo sebe, bilo je potrebno da vidimo ko smo i da poverujemo samima sebi i državi Srbiji, i da smo spremni i sposobni da idemo u bolje sutra - rekao je tada Antonijević.

On je kazao da je Vučić pretočio novi patriotizam u delo, u nešto konkretno.

- Pojavio se neki novi zamah, i počeli smo da verujemo da možemo. Zato i podržavam Aleksandra Vučića - rekao je srpski reditelj.

Jasno je da Hrvatskoj smeta što će na videlo izaći istina o "Oluji", kao i što su u filmu "Dara iz Jasenovca" prikazane jezive istine o logorima u kojima su mučeni i ubijani Srbi.

BONUS VIDEO - SEĆANjE NA NAJSUROVIJE ETNIČKO ČIŠĆENjE: Parastos žrtvama "Oluje" u Crkvi Svetog Marka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (39)