ŠTA JE ČANAK RADIO SA KURTIJEM? Sastanak političara iz severne i južne srpske pokrajine

Novosti online

28. 06. 2021. u 18:55

IZ Kabineta Aljbina Kurtija saopšteno je da je glavna tema današnjeg susreta Kurtija sa liderom LSV Nenadom Čanakom bila pitanje nestalih lica iz rata na KiM, a kako se njavodi, između ostalog govorilo se i o potrebi jačanja socijaldemokratije u regionu, novom dijalogu o statusu odnosa između Beograda i Prištine koji se zasniva "na jednakosti i uzajamnom priznanju"

ШТА ЈЕ ЧАНАК РАДИО СА КУРТИЈЕМ? Састанак политичара из северне и јужне српске покрајине

Foto: Ilustracija

U saopštenju se navodi i da su se dvojica sagovornika složili da Beograd treba da otvori arhive i pruži informacije o masovnim grobnicama koje se nalaze na "njenoj teritoriji".

U saopštenju se navodi i da je Čanak rekao da je u posetu KiM poveo svog sina i nećaka, kako bi izbliza videli stvarnost u kojoj žive Srbi i Albanci, jer državna politika, prema njegovim rečima, ne predstavlja istinu narodu Srbije.

Ranije danas u saopštenju LSV navedeno je da su teme razgovora Kurtija i Čanka bile stanje u regionu i mogućnosti povezivanja na polju kulture, multijezičnosti i opšte saradnje.

Čanak je, kako je saopšteno iz LSV, pitao za sudbinu nestalih na Kosovu i Metohiji, a od Kurtija dobio odgovor da će se njegova vlada maksimalno angažovati za sve nestale bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

LSV je naveo i da je Čanak "dobio i snažna uveravanja da vlada ima nameru da brine o svim građanima Kosova (i Metohije), bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (6)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor