AMBASADOR ĐURIĆ: Grupa prijatelja Srbije u Kongresu SAD raste iz dana u dan

Tanjug

12. 11. 2021. u 09:39

AMBASADOR Srbije u Vašingtonu Marko Đurić izjavio je danas da grupa prijatelja Srbije u Kongresu SAD raste iz dana u dan.

АМБАСАДОР ЂУРИЋ: Група пријатеља Србије у Конгресу САД расте из дана у дан

Foto: Printskrin

- To ćemo imati priliku da vidimo do kraja godine kada će kongresno pismo podrške Srbiji podržati neuporedivo više članova Kongresa nego što je podržalo pisma u kojima se afirmišu pojedine pozicije Prištine ili pojedinih biznismena iz Beograda. Mi nećemo da lobiramo protiv bilo koga, lobiraćemo za Srbiju  - rekao je Đurić gostujući u Dnevniku RTS.


Smatra da je veoma važno da i od izabrane zakonodavne grane vlasti SAD, američka administracija, biznis i najšira javnost dobiju poruku da je saradnja sa Srbijom u interesu Amerike.

- Pored toga, Srbija svoju političku i diplomatsku infrastrukturu u SAD snaži. Uz podršku predsednika Vučića i Vlade Srbija će uskoro dobiti i novu zgradu ambasade u Vašingtonu. Nakon raspada bivše Jugoslavije tamo se nije dostojno ni vijorila naša zastava. Broj članova našeg kokusa je značajno uvećan. Srpska dijaspora se organizuje i uvezuje, govorimo o stotinama hiljada Amerikanaca srpskog porekla - napominje Đurić .

Uspeh Srbije poslednjih nekoliko godina je, kako kaže, najbolji način da predstavimo Srbiju u drugačijem svetlu od onog kako smo predstavljani devedesetih.

 - Na tome marljivo radimo, predsednik Vučić je uložio ogroman trud da sa pojedinim američkim liderima gradi dobar lični odnos. Vizija je da Srbija za nekoliko godina, i među republikancima i demokratama, radimo sa obe strane, ojačamo odnose i da za pet godina imamo pouzdane prijatelje na ključnim pozicijama u administraciji SAD -  navodi ambasador Srbije u SAD.

Đurić je rekao da Srbija ulaže veliki trud da unapredi odnose sa SAD.

- Delim mišljenje mojih kolega Godfrija i Eskobara da su naši odnosi u usponu. Ako pogledate saradnju u oblasti ekonomije, gde imamo više od četiri milijarde američkih investicija i godišnji obrt između naše dve zemlje raste, to ide u dobrom smeru, kada je reč o ekonomiji. Srbija danas ima neuporedivo veće potencijale za saradnju sa Amerikom - istakao je ambasador Srbije u SAD.

Rekao je da i "najveći skeptici stave prst na čelo" kada im kažete da dolazite iz zemlje koja je "dve godine uzastopno prva po rastu u Evropi, koja je uspela da sredi svoje finansije".

- Neki imaju nasleđenu negativnu sliku, ali ima i pragmatičnih ljudi, orijentisanih ka rezultatima. Razgovaramo i sa jednima i sa drugima -  rekao je Đurić.

BONUS VIDEO:  VIJORI SE SRPSKA ZASTAVA: Spot o vezama Srbije i SAD svaka 3 minuta na Tajms skveru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!