NALOŽENO PONOVNO SUĐENJE: Vrhovni sud poništio presudu Todosijeviću

Novosti onlajn

28. 12. 2021. u 16:05

VRHOVNI sud takozvanog Kosova vratio je slučaj bivšeg ministra uprave i lokalne samouprave Ivana Todosijevića, koga je Osnovni sud u Prištini osudio na dve godine zatvora zbog izjave o Račku, na ponovo na suđenje, prenosi Koha.

НАЛОЖЕНО ПОНОВНО СУЂЕЊЕ: Врховни суд поништио пресуду Тодосијевићу

Foto Arhiva

Vrhovni sud je poništio i presudu Apelacinonog suda kojim je potvrđena prvostepena presuda.

- Vrhovni sud je usvojio zahtev za zaštitu zakonitosti branioca osuđenog I.T. i poništio presudu Osnovnog suda u Prištini i presudu Apelacionog suda i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje - navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

Todosijević je osuđen na dve godine zatvora zbog izjave o događajima u Račku, On je povodom 20 godina bombardovanja SR Jugoslavije u Zvečanu izjavio:

- Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju.

Optužnica mu je na teret stavljala delo "podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju".

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024