"RAČAK JESTE IZMIŠLJOTINA!" Goran Petronijević o poništenoj presudi Ivanu Todosićeviću

Novosti online

28. 12. 2021. u 17:57

ODLUKA "Vrhovnog suda" takozvanog Kosova, koji je vratio slučaj bivšeg ministra administracije i lokalne samouprave Ivana Todosijevića na ponovno suđenje, predstavlja pokušaj da se taj postupak uvede u tok zakonitosti, izjavio je advokat Goran Petronijević.

РАЧАК ЈЕСТЕ ИЗМИШЉОТИНА! Горан Петронијевић о поништеној пресуди Ивану Тодосићевићу

Novosti

Podsećamo, Ivana Todosijevića je "Osnovni sud" u Prištini osudio na dve godine zatvora jer je izjavio da je povod za NATO agresiju bila "takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak".

Danas je "Vrhovni sud" usvojio zahtev branioca za zaštitu zakonitosti, poništio presudu Osnovnog suda u Prištini, kao i presudu "Apelacionog suda" i vratio predmet prvostepenom "sudu" na ponovno suđenje.

Petronijević objašnjava da činjenica da je usvojen zahtev za zaštitu zakonitosti govori u prilog tome da je zakon bio povređen na štetu okrivljenog.

- Ne znam detalje, ali ne bih bio optimista u ponovljenom postupku. To će trajati još najmanje šest meseci do godinu dana, koliko je neophodno za okončanje prvostepenog i drugostepenog postupka - naglasio je advokat. 

On je ranije izjavio da, materijalno-pravno gledano, to što je Todosijević rekao o Račku apsolutna istina. 

- "Račak" jeste izmišotljina. To potvrđuju i stavovi Haškog  tužilaštva i Haškog tribunal jer je Račak "izbačen" kao događaj o kome se bilo šta sudi - kaže Petronijević i navodi da je opšte prihvaćen stav da je "Račak" bio događaj koji je i lažno prikazan u medijima i javnosti, a koji je trebalo da posluži isključivo za donošenje odluke o početku bombardovanja SRJ. 

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: BRITANSKI SFOR DOVOZI AL KAIDU U BOSNU - Dolazak Mudžahedina u Zenicu 1993.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije