VUČIĆ U SREDU U PRIBOJU: Predsednik u poseti radi smanjenja međunacionalnih tenzija u tom gradu

Tanjug

10. 01. 2022. u 14:30

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić posetiće Priboj u sredu, 12. januara, kako bi doprineo smanjivanju međunacionalnih tenzija u tom gradu, potvrđeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije.

ВУЧИЋ У СРЕДУ У ПРИБОЈУ: Председник у посети ради смањења међунационалних тензија у том граду

Foto: Tanjug

Vučić će tom posetom praktično odgovoriti na poziv koji su mu juče uputili predstavnici lokalne samouprave u Priboju, predsednik opštine Lazar Rvović i sve tri bošnjačke stranke koje participiraju u vlasti, kao i predstavnici Islamske zajednice, da dođe u njihov grad, kako bi zajednički ulili povernje Bošnjacima i potvrdili još jednom da je Srbija i njihova država.

Tenzije u Priboju porasle su kada je se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem pripadnici MUP-a na jednoj proslavi pevaju "Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice", a zatim se uoči Božića dogodio incident u kojem je grupa mladića skandirala "Božić je, Božić je, pucaj u džamije".

Predsednik Vučić je i pre nekoliko dana rekao da će Bošnjaci u Srbiji biti uvek bezbedni i da je ovo njihova zemlja, dodajući da niko ne moze da misli da je dobro i pametno da se vređaju ili da se preti pripadnicima drugih naroda podsećanjem na ubistva nevinih ljudi, kao i da ne postoji čovek koji to može da opravda.

Inače, policija u Priboju identifikovala je mladića (18) koji je u noći između 6. i 7. januara izazvao incident u kome se vređaju građani druge nacije i vere.

Pre nekoliko dana ministar unustrašnjih poslova Aleksandar Vulin osudio je ponašanje policijskih službenika u Priboju, i dodao da je protiv njih pokretnut disciplinski postupak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (21)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo