PREDSEDNIK VUČIĆ: Radikalni nacionalnalizam je u porastu u celom regionu

Novosti online

12. 01. 2022. u 21:54

U SVOM obraćanju javnosti, predsednik Srbije naglasio je da je radikalni nacionalizam poslednjih godina u porastu u celom regionu.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Радикални националнализам је у порасту у целом региону

Foto: Printskrin RTS

- Napravljena je atmosfera u kojoj nema poverenja, koju Srbi i Bošnjaci grade decenijama. Nije to od juče, to je napravljeno odavno. Na digitalnom zidu se pojavilo 500.000 uvreda protiv Srba i Obrnuto. U Priboju se dogodilo više stvari, ne samo da su policajci u civilu pevali pesme koje ne smeju da pevaju i za to su kažnjeni. Srbi mi kažu, ali oni su posle toga govorili kako će da mu zakolju dete, a onda se pojavio snimak kako dečaci od 18 godina pevaju pucaju džamije – rekao je.

Jedan čevabdžija me ja zaustavio i rekao: "Niko me nije dirao, ali sam se osetio uplašeno", sačekao me je ispred i fino smo se pozdravili. Niko ne sme da se oseća uplašeno, moraju da imaju zaštitu države - istakao je Vučić.

- Prošle su generacije, mi koji znamo šta su sukobi i ratovi. Dolaze generacije koje ne znaju, koji imaju osećaj da su uvek bili poniženi i da je vreme za našu ili njihovu pravdu. Kod ovih drugih, kad kod Srbija ne kleči i jača, osetićete malim delom stvarni osećaj straha, a većim delom političku kampanju.

- Deo pazarske političke elite gleda ka Sarajevu i kakva se politika vodi. Mi im damo sve krivične prijave, pošaljemo Sarajevu, a odgovor je ništa. Sve smo im uručili, nema tajnih optužnica ni krivičnih prijava. Sve smo im dali, tražimo bolje odnose. Mene napadaju da sam bio u Banjaluci na skupu, a nisam ni bio.

- Od te Banjaluke, na koliko je kilometara Jasenovac, najviše stratište ikada na prostoru bivše Jugoslavije. Sve je to povezano i zato je važno da vodimo o tome računa – poručio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!