KO FINANSIRA PROTESTE? Ana Brnabić otkrila ko stoji iza svega

Novosti online

20. 01. 2022. u 18:45

U OBRAĆANjU javnosti, posle sednice Vlade Srbije, premijerka Ana Brnabić je rekla je da nema reči kojima mi bi opisala "licemerje stranaca koji finansiraju proteste".

КО ФИНАНСИРА ПРОТЕСТЕ? Ана Брнабић открила ко стоји иза свега

Foto: Printscreen

- O ovome sam razgovarala i sa nekoliko ambasadora i istu poruku im prenela - rekla je premijerka. - Najveći finansijeri su organizacija za zaštitu životne sredine su iz SAD, Rokfeler fondacija, USAID, Fond za otvoreno društvo, Nacionalna zadužbina za demokratiju i mnogi drugi. Iz Velike Britanije Vestminsterska fondacija za demokratiju, Britanski savet...

Rekla je kako su se "Svi se sjatili poslednjih godinu dana u Srbiju, da finansiraju organizacije i učestvuju njihovom direktnom radu i udruživanju, pa onda i finansiranju protesta."

- Čak ni to ne bi bio problem, da kažemo zainteresovani su za životnu sredinu. Da nemamo ovakvu vrstu licemerja, da finansijeri protesta napadaju kompanije iz tih zemalja, a mi valjda treba da ih branimo i politički slabimo zahvaljujući protestima koji oni finansiraju -istakla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)