SASTANAK POKRETA SOCIJALISTA SRBIJE I SRPSKE: Dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije, Republika Srpska će biti čuvana

Novosti online

23. 01. 2022. u 14:04

RUKOVODSTVO Pokreta socijalista na čelu sa svojim predsednikom Aleksandrom Vulinom razgovaralo je danas u sedištu partije sa delegacijom Socijalističke partije Srpske koju predvodi predsednik SPS-a Goran Selak.

САСТАНАК ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА СРБИЈЕ И СРПСКЕ: Док је Александар Вучић на челу Србије, Република Српска ће бити чувана

Foto: Novosti

Na sastanku je istaknuto da je neophodno da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika Srbije i dodato da je to interes svih Srba bez obzira gde oni žive.

Takođe, sa sastanka je poručeno da se mora formulisati jedinstvena srpska nacionalna politika.

- Dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije, Republika Srpska će biti čuvana, sačuvana i pomagana.

Srbija ne može da ide napred ukoliko i Srbi u Republici Srpskoj ne idu napred i zato je Srpska deo svake naše politike, ideje i misli. Jedinstvo Srba je nužnost bez koje nas neće biti. Stvaranje srpskog sveta je zadatak ove generacije političara, jer narod koji je doživeo jasenovački genocid, "Oluju" i martovski pogrom ne sme više da dozvoli da o njemu i njegovoj budućnosti odlučuju neki drugi. Aleksandar Vučić mora biti predsednički kandidat Srbije, jer to je interes svih Srba- poručio je ministar policije i lider PS-a Aleksandar Vulin. Predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak istakao je da se ova partija duboko zalaže za uspostavljanje čvršćih veza sa maticom Srbijom i dodao da je neophodno da predsednički kandidat Srbije bude Aleksandar Vučić jer je to interes svih Srba bez obzira gde oni žive.

- Jedna od osnovnih smjernica đelovanja Socijalističke partije Srpske je uspostavljanje čvrstih veza sa maticom Srbijom, a naša buduća uspješna saradnja sa Pokretom socijalista znači upravo povezivanje dvije bratske političke opcije koje se zalažu za napredak i jačanje Srpske i Srbije i bolju budućnost srpskog naroda sa obje strane Drine. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama pokrenuti mnoge procese i inicijative kroz koje će zajedno jačati i Srpska i Srbija i da ćemo se kao saveznici i saborci izboriti za humanije, pravednije i solidarnije društvo kako u Srpskoj, tako i u Srbiji- istakao je lider Socijalističke partije Srpske Goran Selak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DRUGA DRŽAVA MOŽE DA PREDLOŽI TEMU: Italija nije uvrstila u dnevni red sednice zahtev Prištine za članstvo u Savetu Evrope