SASTANAK POKRETA SOCIJALISTA SRBIJE I SRPSKE: Dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije, Republika Srpska će biti čuvana

Novosti online

23. 01. 2022. u 14:04

RUKOVODSTVO Pokreta socijalista na čelu sa svojim predsednikom Aleksandrom Vulinom razgovaralo je danas u sedištu partije sa delegacijom Socijalističke partije Srpske koju predvodi predsednik SPS-a Goran Selak.

САСТАНАК ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА СРБИЈЕ И СРПСКЕ: Док је Александар Вучић на челу Србије, Република Српска ће бити чувана

Foto: Novosti

Na sastanku je istaknuto da je neophodno da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika Srbije i dodato da je to interes svih Srba bez obzira gde oni žive.

Takođe, sa sastanka je poručeno da se mora formulisati jedinstvena srpska nacionalna politika.

- Dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije, Republika Srpska će biti čuvana, sačuvana i pomagana.

Srbija ne može da ide napred ukoliko i Srbi u Republici Srpskoj ne idu napred i zato je Srpska deo svake naše politike, ideje i misli. Jedinstvo Srba je nužnost bez koje nas neće biti. Stvaranje srpskog sveta je zadatak ove generacije političara, jer narod koji je doživeo jasenovački genocid, "Oluju" i martovski pogrom ne sme više da dozvoli da o njemu i njegovoj budućnosti odlučuju neki drugi. Aleksandar Vučić mora biti predsednički kandidat Srbije, jer to je interes svih Srba- poručio je ministar policije i lider PS-a Aleksandar Vulin. Predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak istakao je da se ova partija duboko zalaže za uspostavljanje čvršćih veza sa maticom Srbijom i dodao da je neophodno da predsednički kandidat Srbije bude Aleksandar Vučić jer je to interes svih Srba bez obzira gde oni žive.

- Jedna od osnovnih smjernica đelovanja Socijalističke partije Srpske je uspostavljanje čvrstih veza sa maticom Srbijom, a naša buduća uspješna saradnja sa Pokretom socijalista znači upravo povezivanje dvije bratske političke opcije koje se zalažu za napredak i jačanje Srpske i Srbije i bolju budućnost srpskog naroda sa obje strane Drine. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama pokrenuti mnoge procese i inicijative kroz koje će zajedno jačati i Srpska i Srbija i da ćemo se kao saveznici i saborci izboriti za humanije, pravednije i solidarnije društvo kako u Srpskoj, tako i u Srbiji- istakao je lider Socijalističke partije Srpske Goran Selak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju