PONOŠA POKLAPA ALEKSIĆ? U opoziciji većinom suzdržani o Đilasovom kandidatu za predsednika, Nova stranka sprema kontru

D. M.

25. 01. 2022. u 09:24

NARODNA stranka Vuka Jeremića ozbiljno razmišlja da kao svog kandidata na izbore za šefa države isturi potpredsednika ove partije Miroslava Aleksića i da pozove ostale iz opozicije da ovaj predlog podrže.

ПОНОША ПОКЛАПА АЛЕКСИЋ? У опозицији већином суздржани о Ђиласовом кандидату за председника, Нова странка спрема контру

Vuk Jeremić, Dragan Đilas i Zdravko Ponoš

To bi bila i neka vrsta odgovora na udarac "ispod pojasa" koji je NS primila od svog koalicionog partnera Dragana Đilasa, čija je Stranka slobode i pravde, bez dogovora sa ostalima iz saveza, za svoj adut na predsedničkim izborima predložila Zdravka Ponoša.

Iz Jeremićevog tabora poručili su da neće rušiti koaliciju sa SSP, PSG i DS, iako su o kandidaturi Ponoša saznali iz medija. Međutim, sigurno je i da neće tek tako preći preko Đilasovog poteza, pogotovo što je dogovor u ovom bloku bio da sačekaju dva istraživanja javnog mnjenja pre nego što odluče kog kandidata će da podrže.

Iako je Đilas uveren da će iza Ponoša stati sve opozicione stranke, on nije odmah dobio bezrezervnu podršku ni od DS, odakle poručuju da će se o ovom pitanju izjasniti nakon konsultacija unutar stranke. Uz Ponoša, koji je formalno i dalje član Jeremićeve NS, za sada su otvoreno stali samo iz Pokreta slobodnih građana i Udruženog sindikata Srbije "Sloga", odakle su poručili da je za njih bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije prihvatljiv kandidat.

Pitanje je i kako će se o Đilasovom predlogu odrediti novoformirana koalicija "Moramo", u kojoj su Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju i Ekološki ustanak. Oni su već istakli adute za vanredne parlamentarne izbore, na kojima će nosilac liste biti Zelenović, i Beograd - Dobrica Veselinović. Spremni su da podrže zajedničkog kandidata opozicije ako se o tome postigne dogovor, ako ne, imaće svog.

TADIĆ SPREMAN DA SE UKLjUČI U TRKU

I LIDER SDS Boris Tadić rekao je da Ponoš nije čak ni kandidat svih stranaka koalicije okupljene oko Dragana Đilasa, već samo SSP. Tadić nije isključio mogućnost da se i sam kandiduje. Odluku o tome, kako je rekao, doneće u narednih nekoliko dana, nakon konsultacija sa saradnicima:

- Moja potencijalna kandidatura je pretnja ne samo Aleksandru Vučiću nego i kompetentnim predsedničkim kandidatima o kojima razmišljaju neki opozicioni prvaci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)