"VI SRBI STE OVO PREŽIVELI!" Ambasador Rusije o vojnoj operaciji u Ukrajini - Mi nećemo da ostavimo pustoš kao Amerika u Iraku

Novosti online

09. 03. 2022. u 11:25

AMBASADOR Rusije Aleksandar Bocan Harčenko bio je gost u emisiji "Dobro jutro, Srbijo" na TV Hepi, gde je govorio o tome kako je Amerika zabranila uvoz ruskog gasa, nafte i uglja, kako Britanija postepeno uvodi sankcije Rusiji i mnogim drugim temama.

ВИ СРБИ СТЕ ОВО ПРЕЖИВЕЛИ! Амбасадор Русије о војној операцији у Украјини - Ми нећемо да оставимо пустош као Америка у Ираку

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Profimedia/Ilustracija

- Pre svega želim da kažem da je civilno stanovništvo u Ukrajini bilo pod bombama više od osam godina, vršen je genocid nad njima. Svako želi da zna realnu sliku događaja. Svako u Srbiji zna istoriju sukoba i ko je kriv, zbog toga što su to sve preživeli dok su bili u Jugoslaviji - rekao je Bocan Harčenko na pitanje šta se dešava u Ukrajini.

- Rusija je tražila, a to nije tajna političko rešenje problema. Poslednjih meseci imali smo diplomatske napore i tražili najbolje rešenje za sve. Naročito u oblastima Donjecka i Luganska. Tražili smo posebne garancije za ruski narod - rekao je ambasador Rusije.

Ambasador Rusije istakao je da je Moskva tražila zaštitu i poseban tretman za pomenute oblasti i demilitarizaciju tih delova od neonacista u Ukrajini, ali da to vlasti u Kijevu nisu hteli da prihvate.

- Sada samo čujemo optužbe na račun Rusije da smo krivi, ali jednoga dana biće potpuno jasno da mi nismo krivi, već da smo samo tražili pravdu za ruski narod i neutralizaciju te oblasti. Učinili smo sve da zaštitimo svoj narod - rekao je Bocan Harčenko.

On je rekao da će narod koji sada živi tamo, da će i nakon ruske intervencije nastaviti da živi tamo i da to tako mora da bude.

- Mi nećemo da ostavimo pustoš i praznu zemlju kao što je to Amerika radila u Iraku i drugim mestima. Taj narod treba da ostane da živi tamo i živeće kao što je i do sada. Samo želimo da zaštitimo naš narod i to je za Rusiju najvažnije - rekao je Bocan Harčenko.

- Pre svega želim da kažem i da razjasnim jednu stvar kada je u pitanju korišćenje termina paravojnih jedinica koje navodno ratuju u Ukrajini. Znate, sve te neonacističke jedinice su u sastavu regularne Vojske Ukrajine, ili policije, ili kao deo specijalne jedinice, deluju na terenu. Ovo je zaista važno da se naglasi. Vlast u Ukrajini je prožeta neonacizmom i uopšte nije važno ko je predsednik ili ko je na vlasti, najveći uticaj imaju baš ti neonacisti - rekao je ambasador Rusije.

Kada su u pitanju mediji, ambasador Rusije kaže da svako ima pravo da kaže šta želi. Nekada su svi bili stručnjaci za virus, danas svi znaju sve o ratu u Ukrajini, objašnjava on.

- Najvažnije je i da kažemo da danas upravo neonacisti ne žele da propuste ljude kroz humanitarne koridore, kako bi se oni spasili. Oni koriste ljude kao živi štit. Neonacisti su vlast, a posle ovoga sve je jasno ko su oni i šta su. Sve to povećava zabrinutost, ali i informacije koje dobijamo o navodnom postojanju plana o provokacijama ruske vojske u blizini nuklearnih elektrana - otkrio je Bocan Harčenko.

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI MOĆAN SNIMAK - Pogledajte noćni let helikoptera Ka-52

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (4)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku