PONAVLJA SE GLASANJE U VELIKOM TRNOVCU? Nastavlja se izborni proces započet 3. aprila

S.S.R.

09. 05. 2022. u 14:24

REPUBLIČKA izborna komisija poništila je danas na sednici glasanje za parlament na biračkom mestu u Velikom Trnovcu, jer je glasač Ekrem Fejzulahi glasao 28. aprila, a da nije imao ličnu kartu ni pasoš.

ПОНАВЉА СЕ ГЛАСАЊЕ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ? Наставља се изборни процес започет 3. априла

Foto D. Milovanović

To vodi u novo ponavljanje izbora na ovom mestu.

Prema prigovoru, koji je podnela Socijalistička partija Srbije i u kojem traži poništavanje glasanja, navedeno je da je opštinska komisija zaokružila da je Fejzulahi glasao pod brojem 868. Uz ovaj zahtev dostavljena je i potvrda MUP Vranje, Policijske stanice Surdulica da Fejzulahi nema važeću ličnu kartu ni pasoš, kao i da nije podneo zahtev da mu se izdaju nova dokumenta.

Inače, prema pravilima, može glasati samo onaj birač koji ima lični dokument i uz proveru UV lampom da već nije glasao.

Građani Velikog Trnovca su glasali 3. aprila kada i ostatak Srbije, zatim su se izbori ponovili 28. aprila zbog drugog prigovora (jer je prvi glasao član biračkog odbora, što nije dozvoljeno), a verovatno će izbori ovde biti organizovati i treći put. Posle drugog izjašnjava, predstavnici Albanaca su uspeli da dobiju jedan mandat u Skupštini Srbije. U prvom glasanju se ovde izjasnilo oko 200 ljudi, a na drugom preko 600, što je listu Albanaca poguralo ka parlamentu.

Za ponavljanje izbora, ukoliko RIK donese rešenje o ponavljanju izbora što je logičan sled događaja, biće imenovan novi birački odbor. Novo glasanje će odložiti proglašenje konačnih rezultata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba