VUČIĆ OCENIO: Najžešći pritisci po pitanju Kosova i Metohije - imamo velike probleme

Novosti onlajn

18. 05. 2022. u 14:19

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i oko Kosova i Metohije i da se zbog najžešćih pritisaka sastao sa arhijerejima SPC, kako bi čuo i njihovo mišljenje.

ВУЧИЋ ОЦЕНИО: Најжешћи притисци по питању Косова и Метохије - имамо велике проблеме

Foto: Printskrin Youtube

- I tu će će biti sve teže sačuvati naše interese zato što će pritisci biti najžešći. Od dana kada je predsednik Rusije rekao na čemu zasniva svoj upad u Ukrajinu u formalno-pravnom i političkom smislu, od tog trenutka sve zapadne sile rade na tome da ubrzano se reši kosovosko-metohijski čvor, sa ciljem da bi izbili argument iz ruke predsedniku Rusije - rekao je Vučić.

- I nemojte da imate nikakve sumnje u to, to je nešto što čujem na svakom mestu, gde god da sam bio u Evropi i zapadnom svetu - rekao je Vučić.

- Naravno, Rusi su pronašli njihove greške iz prošlosti i to koriste za svoje potrebe, logično ponašanje, za nas je to sve samo dodatni teret i dodatna muka - istakao je Vučić.

Podsetio je da smo mi jedina zemlja u Evropi koja nije uvela nikakve sankcije Rusiji i istakao da se nalazimo pod ogromnim pritiskom.

- To nam pravi velike probleme, koji nisu mali i biće sve veći. Zato nam je potrebno da čujemo i vaše stavove - dodao je Vučić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)