VULIN OŠTRO ODGOVORIO MINISTARSTVU BRANITELJA: "Vučića ustaše mogu da optužuju samo za jačanje Srbije, za ubijanje hrvatske dece ne mogu"

Novosti online

24. 05. 2022. u 08:49

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom Ministarstvu branitelja, koje je u svom saopštenju iznelo niz laži na račun Srbije i srpskog naroda i predsednika Srbije Vučića, optuživši ga za velikosrpsku agresiju.

ВУЛИН ОШТРО ОДГОВОРИО МИНИСТАРСТВУ БРАНИТЕЉА: Вучића усташе могу да оптужују само за јачање Србије, за убијање хрватске деце не могу

Foto: Tanjug

- Građanski rat u Hrvatskoj je počeo 1991. godine povratkom ustaša na vlast, nasilnim otcepljenjem od međunarodno priznate SFRJ i početkom ubijanja i progona Srba. Da je Hrvatska sudila pilotima koji su pobili žene i decu na Petrovačkoj cesti, ne bi Srbija tražila da im sudi. Znam da nije baš lako očekivati da država nastala na ideji da je Srbe dozvoljeno i poželjno ubijati, sudi za ubijanje Srba, ali od članice EU to bi se moralo podrazumevati, nada umire poslednja. Da sa nadom ne bi umrla i pravda, Srbija je imenovala ubice sa Petrovačke ceste, dosta su mirno spavali kraj neobeleženih grobova pobijenih nenaoružanih Srba - navodi Vulin i dodaje da je "zločinačka akcija "Oluja" presudom čak i Haškog tribunala proglašena ratnim zločinom".

- Samo nekako nisu uspeli da pronađu, imenuju i osude zločince. Kada nisu oni, onda će to uraditi Srbija. Aleksandra Vučića ustaše mogu da mrze i optužuju samo za jačanje Srbije i zaštitu Srba, za ubijanje hrvatske dece ne mogu - zaključuje ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!