SRBIJA UVAŽAVA TERITORIJALNI INTEGRITET UKRAJINE: Nikola Selaković se sastao sa ambasadorom Volodimirom Tolkačem

Tanjug

01. 06. 2022. u 17:12

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa danas sa novim ambasadorom Ukrajine Volodimirom Tolkačem i istakao da Srbija uvažava teritorijalni integritet Ukrajine.

СРБИЈА УВАЖАВА ТЕРИТОРИЈАЛНИ ИНТЕГРИТЕТ УКРАЈИНЕ: Никола Селаковић се састао са амбасадором Володимиром Толкачем

Nikola Selaković, Foto P. Milošević

Selaković je Tolkaču, kojem je poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u Beogradu, ukazao da je Srbija izložena neprincipijelnom stavu dela sveta kada je reč o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i zahvalio Ukrajini na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Šef srpske diplomatije istakao je da Srbija pridaje veliki značaj razvoju ukupnih odnosa sa prijateljskom i tradicionalno bliskom Ukrajinom

- Naš interes je da sa Ukrajinom sarađujemo u svim oblastima od zajedničkog interesa, što podrazumeva unapređenje i revitalizaciju političkog dijaloga, kao i uspostavljanje efikasnije saradnje na jačanju trgovinsko-ekonomskih odnosa, kada to situacija bude dozvolila, naveo je Selaković.

On je ponovio da je Beograd principijelno posvećen mirnom rešavanju sporova i izrazio spremnost Srbije da pruži svaku vrstu humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu i učestvuje u obnovi gradova u Ukrajini.

- Srbija je izbeglim civilima Ukrajine obezbedila najbolje uslove, kao i prava na boravišne i radne dozvole, u skladu sa pravilima zemalja EU, ali i na višem nivou, rekao je Selaković. 

BONUS VIDEO: POSLEDICE ŽESTOKIH BORBI: Pogledajte kako izgleda razoreni grad Popasnaja


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku