VAŽNO OBRAĆANJE VUČIĆA: Kurti počinje udar na Srbe, Lajčak donosi zahteve - predsednik saopštava sve tačno u 19.30 časova

Novosti online

29. 06. 2022. u 18:25 >> 18:45

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić večeras će se na konferenciji za štampu u 19 i 30 časova obratiti povodom novih zahteva međunarodne zajednice po pitanju Kosova i Metohije.

ВАЖНО ОБРАЋАЊЕ ВУЧИЋА: Курти почиње удар на Србе, Лајчак доноси захтеве - председник саопштава све тачно у 19.30 часова

Fot Tanjug

Te zahteve je u Beograd doneo specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak. Prema pisanju "Informera", zahtevi koje je Lajčak doneo vode pravo u haos i krvave sukobe.

Takođe, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković saopštio je da "najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorrnije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji".

- Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova "KM", "GL", "PR", "UR" i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra.

Nedopustivo je da na ovakvu pretnju sukobom i  odmazdom predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevešti, dok Aljbin Kurti priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe kraj septembra. Svojim ćutanjem, postaju ditektni saučesnici nove destabilizacije prilika na terenu u režiji Aljbina Kurtija, izazvane novom jednostranom odlikom vlasti u Prištini.

Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da budu proganjani, ubijani i da im se oduzima legitimno stečena imovina i to dobro treba da znaju svi i u Prištini i Briselu - naveo je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)