ALBANSKO DIVLJANJE NA IVANJDAN: Pogledajte kako je ROSU upala u Štrpce na veliki srpski praznik (FOTO)

Novosti online

07. 07. 2022. u 09:23

VIŠE od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini.

АЛБАНСКО ДИВЉАЊЕ НА ИВАЊДАН: Погледајте како је РОСУ упала у Штрпце на велики српски празник (ФОТО)

Foto: Novosti

Specijalci Rosu su raspoređeni na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu Šarski odred na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, upali su i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali su u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina. 

Oni su ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki praznik, s obzirom na to da je danas seoska slava Sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu kada se okuplja veliki broj meštana, a isto su učinili i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu. 

Iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere, koje su legalno postavljene pre skoro deset godina, nisu u funkciji već duže vreme i to su proveravali i prethodnih dana u više navrata, to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce, maltretiraju narod koji ne može normalno da funkcioniše. S kakvim opravdanjem specijalci Rosu upadaju u srpsku osnovnu školu u Štrpcu? 

Nema sumnje da je po sredi novi atak i pritisak na Srbe da napuste svoj kućni prag jer ne postoji nijedan opravdani razlog za novu akciju Rosu u ovoj srpskoj sredini, saopštila je Kancelarija za KiM.

Foto: Novosti

BONUS VIDEO - SPECIJALCI ROSU U PRETHODNOJ AKCIJI U ŠTRPCIMA: Naoružani upali u srpske kuće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili