STOLTENBERG SE OGLASIO NAKON RAZGOVORA SA VUČIĆEM: "NATO i Kfor su spremni da intervenišu ukoliko je stabilnost ugrožena"

Novosti onlajn

03. 08. 2022. u 20:15

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je Kfor spreman da interveniše na osnovu svog UN mandata ukoliko je stabilnost ugrožena.

СТОЛТЕНБЕРГ СЕ ОГЛАСИО НАКОН РАЗГОВОРА СА ВУЧИЋЕМ: НАТО и Кфор су спремни да интервенишу уколико је стабилност угрожена

Foto: Profimedia

- Razgovarao sam sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o tenzijama na severu Kosova. Sve strane se moraju konstruktivno angažovati u dijalogu u kojem posreduje EU i rešiti razlike putem diplomatije. NATO i Kfor su spremni da intervenišu ukoliko je stabilnost ugrožena, a na osnovu svog UN mandata - napisao je Stoltenberg na Tviteru.



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je ranije danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom zabrinjavajuće situacije na severu Kosova i Metohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (76)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina