GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je Kfor spreman da interveniše na osnovu svog UN mandata ukoliko je stabilnost ugrožena.

Komentari (76)

Maja

03.08.2022. 21:08

Srbija i predsednik Vucic cine cuda da sacuvaju mir u svojoj zemlji , da svoj narod na Kosovu utisa i smiri da ne reaguju na provokacije kojim su izlozeni . On se sve vreme zalaze da se do resenja dodje mirnim putem jer Srbija je pravna drzava i Pristina zajedno sa Nato-om i Amerikom morace da zna da Srbija vise nije ona iz 1999 i da ce braniti svoju teritoriju i svoje gradjane. Srbija ni jedan sporazum nikada nije krsila i uvek je sve postovala. Svoju teritoriju brani tudju ne napada. Aleksandar Vucic i ako zeli mirnim putem resenje nece gledati kako se Srbima sa Kosova oduzimaju gradjanska prava i kako se lisavaju slobode kao sto se svakodnevno desava.

Mile

03.08.2022. 22:20

Kada cete vi reagovati kada dodje do krvoprolica dabi open Srbe okrivili podlac jedan idi kuci I pokri se po usima. Izlaze pod punom opremom I maltretiraju Narod opomeni ih da to nerade.

Slobodandaci

03.08.2022. 22:23

Nato je spreman na intervencije, a spreman je i nas Predsednik i narod koji je uz njega, nema potrebe nesuglasice, samo mir stabilnost moze da nas ocuvaju.

Veljko M

04.08.2022. 06:30

Dejana: Srbija štiti svoj narod koji živi na KiM i to mora svima da bude jasno. Kada bi oni čekali da ih KFOR štiti do sada Srba ne bi bilo na KiM.

Zoran

04.08.2022. 08:31

Srbija nema potrebe da uzgozava mir na Kosovu i Metohiji, jer su medjunarodno pravo, Kumanovski sporazum i Rezolucija 1244 na njenoj strani, samo sto druga strana, koja je pod patronatom Zapada, nista odo ovoga ne postuje i sprovodi u delo.

Darko

04.08.2022. 08:33

Jens Stoltenberg je izjavio da je Kfor spreman da interveniše ukoliko je stabilnost ugrožena. Srbija je ta koja se bori za mir i stabilnost, za dijalog i mirno rešavanje problema. Prištini treba stati na put njihovom bahatom ponašanju i nepoštovanju Briselskog sporazuma i Rezolucija 1244.

Vojko

04.08.2022. 08:39

Narod na severu ne veruje Kforu i zato sam mora da se organizuje kada ovi sa dugim cevima krenu na njihovu teritoriju.Ako Kfor želi poverenje Srba sa severa mora to na terenu dokazati i sprečiti specijalce da tek tako upadaju kada im je volja na sever i plaše ,pa i pucaju po narodu.Za sada jedino veruju Vučiću jer on ih je više puta diplomatski spašavao a ne Kfor svojim nastupom.

Milutin

04.08.2022. 10:05

Zasto niste do sada u vise slucajeva intervenisali, zasto ste dopustili izivljavanje specijalnih policijskih jedinica tzv Rosa sa dugim cevima nad golorukim srpskim zivljem na severu Kosova???

Nena

04.08.2022. 10:06

Gospodin Stoltenberg bi trebao da zna da dijaloga izmedju nas i Prištine tj .Kurtija nije moguć jer Siptrai to ne žele.Trebalo bi malo više da se zainteresuju i vide šta Siotari rade sa srpskim narodom na KiM.

BOGDAN

06.08.2022. 02:04

VI STE INTERVENISALI 1999.GOD. I VIDIMO KAKVE SU POSLEDICE VASE MILOSRDNE INTERVENCIJE.KAKVU NAMERU IMATE AKO PONOVO INTERVENISETE GDE CE BITI NOVA GRANICA.

Biljana

06.08.2022. 12:55

Ni u vreme kada je bio”neki ministar” u Nemackoj nije znao da sastavi jednu prosto proširenu rečenicu. Izgleda da je postala praksa,da u tom “divnom i naprednom” zapadu dolaze samo nikogovici na vlast. Priča gluposti samo da bi pokušao da nam zamaže oci. Ništa konkretno!!! Ko BRE njima daje uopste pravo da se mesaju u srpske stvari…?!!!! Jedna obična farsa,zna se zasto su nas bombardovali i upali u našu zemlju. Zelim da odu,ali da bas svi odu i ostave nas,da sami resavamo nase “probleme”, koje su oni i stvorili. Napolje svi iz nase zemlje i prestanite da se mesate!!!!!!

Dusan

06.08.2022. 12:55

Samo treba da rade svoj posao, zasto su okupirali KIM, da ispune svoju misiju, ali, to stalno ponavljaju " mi cemo ovo, ono ", bla,bla, nek razoruzaju siptare ako mogu i smeju? Zasto ne reaguju preventivno? Sve znaju!!! Sta ce rosu u Srpskim opstinama i to, naoruzani do zuba? Ma, bre, lazovi!!!

Rujko

17.08.2022. 23:06

Sreća pa je domaćin trezven diplomata koji se dokazao kao odgovoran premijer i lider svoje zemlje. Sjećam se govora kojim je svojevremeno smirio duhove nakon bezumnog terorističkog napada u Oslu i obližnjem ostrvu gde je masovni ubica hladnokrvno pucao po deci i mladima. Perspektiva jednog takvig vojnog saveza je da bude garant svetskog mira, da intervenise u prirodnim katastrofama, da zaštiti planetu od asteroida, a sve to pod kontrolom UN koje treba da se reformist i bave sprječavanjem kriza a ne samo stavljanjem nanogice tj. rezolucijama, sankcijama za lose momke kao deklarativnim i represivnim odgovorom na krizu

BOGDAN

28.08.2022. 09:02

ZAPADNI ANGLOSAKSONSKI KRSTASI U DIPLOMATIJU POZNATI KAO KFOR SU SPREMNI DA INTERVENISU UKOLIKO SU UGROZENI SIPTARSKI TERORISTI UCK OD STRANA SRPSKE VOJSKE I POLICIJE I TO JE TO.NACISTA STOLTENBERG KAZE DA JE ANGLOSAKSONSKI KFOR SPREMAN DA INTERVENISE NA OSNOVU SVOG UN MANDATA UKOLIKO SIPTARSKA VOJSKA I POLICIJA UCK TERORISTI KOJE SU STVORILI I FINANSIRALI AMERIKANCI SU UGROZENI. NACISTA STOLTENBERG NE SPOMINJE NITI JEDAN REC DA POSTOJI KUMANOVSKI MIROVAN SPORAZUM I UN REZOLUCIJA 1244.KOJU SU NACISTI PODPISALI ALI JOS NISU JE SPROVELI JER NIMA NE ODGOVARA SUVERNA I NEZAVISNA DRZAVA SRBIJA CLANICA UN .