ŠEŠELJ: Jednog dana moramo osloboditi celu Republiku Srpsku Krajinu

Novosti online

04. 08. 2022. u 17:00

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj kaže da je "Oluja" jedan od velikih ustaških zločina koji se odvija u kontinuitetu, posebno kroz celi XX vek.

ШЕШЕЉ: Једног дана морамо ослободити целу Републику Српску Крајину

Foto: Printskrin Hepi TV

- Hrvati i danas svojim ponašanjem svedoče da te zločine, ne samo što opravdavaju, nego su spremni i da ih ponove u prvoj pogodnoj prilici. Oni su taj zločin izvršili po direktnim nalozima rimokatoličke crkve u Hrvatskoj. Vatikan je do guše bio umešan i u I i II svetskom ratu, pa i devedesetih godina. Nije slučajno što je Vatikan prvi priznao nezavisnost Hrvatske i to u granicama avnojevske Hrvatske, a ne samo na teritoriji na kojoj je efektivnu kontrolu imala centralna vlast u Zagrebu. Niko od živih nema pravo da prašta u ime mrtvih. Jednog dana moramo osloboditi celu Republiku Srpsku Krajinu i ostale srpske zemlje - izjavio je Vojislav Šešelj.

Lider radikala kaže da je lično gledao kako Hrvati prave put preko Dinare kako bi prišli sa leđa Kninu, a kada je pitao komandanta garnizona zašto se to ne zaustavi artiljerijom, dobio je odgovor da je naredba da se ne puca.

- Kada smo sagledali ukupnu situaciju i pripreme da se Krajina žrtvuje, mi smo radikali zakazali veliki protestni miting u Beogradu za Vidovdan 1995. godine. Međutim, ja sam sa grupom svojih saradnika početkom juna krenuo u Leskovac i Gnjilane gde smo imali mitinge i tada su nas u isprovociranom sukobu, kada je lažni policajac napao pravog, pohapsili i držali u zatvoru od 10 dana, do dva meseca. Mene su držali u zatvoru dva meseca. Tako su sprečili da održimo taj miting u punoj snazi - podseća Šešelj.

Na današnji dan, pre 27 godina, hrvatska vojska je na području tadašnje Republike Srpske Krajine počela zločinačku akciju "Oluja", najveći egzodus Srba od Drugog svetskog rata.

"Oluja" predstavlja najsurovije etničko čišćenje na području bivše SFRJ, a za to etničko čišćenje tzv. Međunarodni krivični za bivšu Jugoslaviju u Hagu nije osudio nikoga. "Oluja" je ostala zločin bez kazne.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

BEOGRAD I LOKAL GLASAJU 2. JUNA: Vlast izašla u susret zahtevima prozapadne opozicije, izbori će biti spojeni