NOVI NAPADI NA VUČIĆA IZ HRVATSKE: Smeta im istina o zločinima nad Srbima koju je predsednik pokazao svetu

novosti online

05. 08. 2022. u 13:07

NA jučerašnji dan, pre 27 godina, napadom na Knin u zoru počeo je dugo pripremani egzodus Srba iz Krajine, najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata, tokom kojeg je, uz prećutnu saglasnost međunarodne zajednice, sa svojih vekovnih ognjišta proterano više od 250.000 ljudi, 1.881 ubijen i nestao, a srpske kuće i crkve popaljene.

НОВИ НАПАДИ НА ВУЧИЋА ИЗ ХРВАТСКЕ: Смета им истина о злочинима над Србима коју је председник показао свету

Foto: Novosti

Hrvatski mediji ne prestaju sa skandaloznim optužbama i sramnim izjavama, potirući najveći zločin nad jednim narodom, pa i danas na naslovnim stranama nastavljaju sa uvredama na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Miro Bulj, gradonačelnik Sinja, izjavio je danas, na godišnjicu zločinačke Oluje, da je tvrdnja Srbije o Oluji kao najvećem etničkom čišćenju "velikosrpska četnička politika", preneo je portal Index.hr.

- Mi moramo znati da je Vučić bio četnik i da je pozivao ljude srpske nacionalnosti u Hrvatskoj da ubijaju i kolju svoje ljude. To je više nego sramotno, ali je hrvatska akcija Oluja bila oslobodilačka, sto posto ispravna i veličanstvena - kazao je Bulj.

Foto: Printscreen

Važno je napomenuti da predsedniku Srbije nikad niko u porodici nije bio u četnicima, a da su u Čipuljiću kod Bugojna ustaše u oktobru 1992. godine srušile i spalile sedam kuća porodice Vučić. 

Ustaše već duže vreme vode sramnu kampanju protiv Vučića i Srbije, služeći se najbolesnijim uvredama i lažima, a sve zbog toga što Srbi više ne ćute o svojim žrtvama, već ih pominju i pamte.

Ali ono što je važno je da Srbima više niko ne može da zabrani da govore i da se sećaju svih stradanja, od Jasenovca i Jadovna do Oluje i Bljeska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (35)

DŽONSONOV ROĐENI BRAT: Bio ministar, posle Borisovog poteza podneo ostavku - liče kao da su blizanci