VUČEVIĆ OSUDIO GRAFIT MRŽNJE PREMA ČLANU REM: Načističkim simbolima nije mesto u Srpskoj Atini

Novosti online

06. 08. 2022. u 14:18

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević oglasio se povodom grafita mržnje i pretnji upućene Miloradu Vukašinoviću, članu Saveta Regulatornog saveta za elektronske medije (REM), istakao da načističkim simbolima nije mesto u Srpskoj Atini.

ВУЧЕВИЋ ОСУДИО ГРАФИТ МРЖЊЕ ПРЕМА ЧЛАНУ РЕМ: Начистичким симболима није место у Српској Атини

Foto Ž. Knežević

– Najoštrije osuđujem ispisivanje grafita mržnje koji predstavlja pretnju i pokušaj zastrašivanja jednog od članova REM – a, novinara i publiciste iz Novog Sada Milorada Vukašinovića. Nacističkim simbolima nije mesto u slobodarskoj Srbiji, a grad Novi Sad će se, kako sam više puta poručio, svim silama boriti protiv širenja mržnje, nacionalne i verske netrpeljivosti, i svih oblika nasilja. Očekujem od nadležnih državnih organa da pisce grafita što pre identifikuju i procesuiraju, i da preduzmu sve aktivnosti u preventivnom smislu kako bi zaštitili uglednog novosadskog novinara. Ponavljam, Novi Sad je grad koji se ponosi svojom multikulturalnošću i solidarnošću, i uvek će odlučno brani nulti stepen tolerancije prema svakom vidu nasilja – istakao je gradonačelnik Vučević.

Kukasti krst na zgradi

Podsećamo, na fasadi zgrade u Novom Sadu u kojoj živi Milorad Vukašinović, član REM, jutros je osvanula poruka sa kukastim krstom. Slučaj je prijavljen policiji.

Vukašinović ističe da je ovo logična posledica kampanje koju pojedini mediji, u saradnji sa nevladinim organizacijama, sprovode već mesecima.

Foto: Privatna arhiva

 

– Rade to s ciljem diskreditacije ne samo odluke o dodeli nacionalnih dozola nego i protiv članova Saveta REM –a koji su svoj posao obavili su skladu sa zakonom i pravilima struke. Ispisivanje poruka sa nacističkim simbolima jasan je pokazatelj da oni koji to rade i sami imaju nacističku svest – naglašava Vukašinović dodajući da je i pre dva dana na ulici u Novom Sadu istim povodom doživeo provokaciju od strane jednog čoveka.

Ovaj poznati novinar i publicista podseća da je i ranije, uređujući vrlo gledanu emisiju „Geopolitika“, u kojoj su o aktuelnim temama, uključujući i nacifikaciju hrvatskog društva, nespremnog da se suoči sa temama iz svoje prošlosti i sadašnjosti, dobijao pretnje.

(NSuživo)

BONUS VIDEO - POGROM SRBA IZ KRAJINE: "Oluja" - zločin bez kazne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)