SRBIJA OPREDELJENA DA RAZVIJA ODNOSE SA KOLUMBIJOM: Ministar Selaković u poseti Bogoti, razgovarao sa Lejvom Duranom (FOTO)

Novosti online

06. 08. 2022. u 18:08

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas u Bogoti sa novoimenovanim ministrom spoljnih poslova Kolumbije Alvarom Lejvom Duranom.

СРБИЈА ОПРЕДЕЉЕНА ДА РАЗВИЈА ОДНОСЕ СА КОЛУМБИЈОМ: Министар Селаковић у посети Боготи, разговарао са Лејвом Дураном (ФОТО)

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković je poručio da je Srbija jasno opredeljena da još snažnije razvija ukupne odnose i saradnju sa Kolumbijom.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ukazavši da je od poslednje posete Kolumbiji na ministarskom nivou proteklo jedanaest godina, Selaković je istakao da je potrebno raditi na intenziviranju političkog dijaloga, samim tim i češćim susretima zvaničnika dve zemlje.

Takođe, preneo je da bi održavanje političkih konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova bila odlična prilika da se razmotre mogućnosti i sagledaju potencijali za unapređenje bilateralne saradnje.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Šef srpske diplomatije je naglasio da postoje značajni potencijali za saradnju u mnogim oblastima, naročito u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, rudarstvu, ali i turizmu, obrazovanju, kulturi i sportu.

Selaković je upoznao kolumbijskog kolegu sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji i naporima za iznalaženje kompromisnog rešenja ovog pitanja koje je od ključne važnosti za našu zemlju, istakavši da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković sutra će, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije, prisustvovati ceremoniji inauguracije novog predsednika Kolumbije Gustava Fransiska Petra Urege.

Tokom boravka u Bogoti, šef srpske diplomatije imaće i nekoliko bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima latinoameričkih i karipskih država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)