BOLESNA KAMPANJA IZ HRVATSKE SE NASTAVLJA Zekanović: "Vučić je hteo orgijati po Jasenovcu"

Novosti online

07. 10. 2022. u 12:20

HRVOJE Zekanović, poslanik vladajuće koalicije u Hrvatskoj (HDS), gostujući na N1 televiziji, sramno je komentarisao naslovne strane srpskih medija i bolesno vređao srpsko rukovodstvo.

БОЛЕСНА КАМПАЊА ИЗ ХРВАТСКЕ СЕ НАСТАВЉА Зекановић: Вучић је хтео оргијати по Јасеновцу

Foto: Prinstkrin Youtube N1

Dan nakon što je, na insistiranje Hrvatske, Srbiji onemogućeno da dobija naftu preko Jadranskog naftovoda, Zekanović je, pružajući, kako kaže, punu podršku hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, pohvalio bolesnu kampanju koja se vodi protiv Srbije.

- Bitno je i ono što je napravio pre par meseci kad je Vučić hteo orgijati po Jasenovcu pa mu je rekao ‘šišaj, rođo’. Ovo što mu je sada napravio – jasno mu je rekao da ruska nafta preko Jadranskog naftovoda neće ići i tačka – izjavio je Zekanović.

On dalje dodaje:

- Žao mi je što se u EU ne spominje, a možda Ursula fon der Lajen zna o čemu se radi - Aleksandar Vučić je jedini državnik danas u Evropi koji je pre nekoliko desetleća imao uniformu jedne zločinačke, agresorske vojske i koji je bio u četničkom pokretu, pretio Hrvatskoj, BiH i sudelovao u agresiji na te dve suverene i nezavisne države.

Zekanović se potom ustremio i na ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, kao i na premijerku Anu Brnabić.

- Vulin ima sličnu i još goru retoriku i Brnabić ima sličnu i još goru retoriku. Meni je jako drago što se Plenković postavio na suverenistički način. Ne može Srbija sedeti na dve stolice.

Zekanović je u svom bolesnom prozivanju Srbije, i srpskih političara, izvređao i srpske medije.

- A kako to izgleda danas u Srbiji, šta to susedi govore o Hrvatskoj i mogućnosti zabrane ruske nafte preko Janafa? Dakle, kažu kako sankcije Beogradu uvodi EU, a ne Zagreb, to je benigno, zatim da naftna kriza preti Srbiji, a onda malo žešće 'prljavi EU rat protiv Srbije', zatim još žešće 'Hrvati objavili rat Srbiji, EU stala na njihovu stranu', onda Večernje novosti, koje imaju fantastičan naslov, koji kaže 'nastavite da radite svoj posao kao 1941', Objektiv kaže 'osveta ustaša", onda Alo kaže "Vučić razvalio Hrvate" - nabrajao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (50)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca