PORUKE PODRŠKE PREDSEDNIKU: Podrška Vučiću u odbrani nacionalnih interesa i rešavanju kosovskog pitanja

Novosti online

23. 01. 2023. u 09:49 >> 15:34

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić obratiće se večeras javnosti u 20 časova, a danas će prisustvovati važnoj sednici Vlade, na kojoj je glavna tema dijalog oko Kosova i Metohije. Predsedniku Vučiću stiže brojna podrška u daljem vođenju države.

ПОРУКЕ ПОДРШКЕ ПРЕДСЕДНИКУ: Подршка Вучићу у одбрани националних интереса и решавању косовског питања

Foto: Tanjug

Malović: Aleksandar Vučić treba da ostane na čelu SNS

- U deceniji iza nas Aleksandar Vučić dokazao je da je državnik sa apsolutno najvećom podrškom građana na ovim prostorima u njenoj skorijoj istoriji - kaže Branislav Malović, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

foto V Mitrić

 

Odgovorna državotvorna politika i stranačko liderstvo Aleksandra Vučića , naglašava Malović, pomogli su Srbiji da danas bude tu gde jeste – ekonomski stabilna, ponosna i nezavisna država, koja postiže bolje rezultate od mnogih teritorijalno većih i ekonomski jačih zemalja.

- Sve je to rezultat neverovatne borbe, rada, mudrosti i ogromne snage jednog čoveka iza kojeg stoji svako kome je Srbija na prvom mestu -ističe Malović. -Zato predsednik Vučić mora da ostane na čelu SNS, kako bi Srbija nastavila da bude država uspeha i pobeda, a ne poraza i debakla kakva je bila dok su na njenom čelu bili predstavnici bivšeg režima koji su radili samo za sebe, a nikada za Srbiju i njen narod. (V. M.)

Foto Nikola Skenderija

Selaković: Predaja nije opcija

Duže od decenije sam u prilici da budem blizak saradnik predsednika Vučića i u tom periodu neretko sam bio u mogućnosti da doživim i uverim se koliko nesvakidašnje velikom energijom, radom, entuzijazmom, čovek koji ima ideju, može da utiče na razvojni put svoje države i narod, i koliko mudrošću taj put može pravilno da se usmerava.

Razvoj i napredak Srbije, naša spremnost da mudrim rukovođenjem uspešno rešavamo mnoga pitanja, kao i da se uhvatimo u koštac sa najvažnijim državnim, političkim i nacinalnim pitanjem - Kosovom i Metohijom, usko su skopčani sa ličnošću predsednika Aleksandra Vučića. Njegova pojava i političko delovanje omogućili su Srbiji da se uzdigne u političkom i ekonomskom pogledu, što ga čini neuporedivim sa svim drugim akterima naše političke scene.

Danas, kada su pred nama vremena velikih i teških iskušenja, samo Vučićevo državničko i mudro rezonovanje, politička veština i iskustvo mogu da obezbede siguran put Srbiji i srpskom narodu. Poštovani predsedniče, podrška nikada nije bila upitna, a predaja nije opcija! Živela Srbija!

Luka Petrović: Grčevita borba i snaga predsednika Vučića za interese svog naroda

Veličina i snaga jednog državnika ogledaju se u njegovoj grčevitoj borbi i neumornoj snazi ne za lične, već za interese svog naroda. Koliko naš predsednik Aleksandar Vučić voli svoju zemlju pokazao je mnogo puta, a način političke bore za očuvanje nacionalnih interesa i prosperitet Srbije vredan je poštovanja, rekao je član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Luka Petrović.

– Tvoj život je Srbija, tvoji snovi su Srbija. Sve što si uradio, radio si za interes naše Srbije, naše dece. Podigao si lestvicu toliko visoko da je nemoguće da bilo ko može da dosegne te visine. Narod te je zbog toga, sa ogromnom podrškom, uvek i birao. Narod želi tebe, tvoju politiku, politiku mira i stabilnosti. Srbija želi da je ti vodiš ,a mi da te u stopu pratimo. Da budemo pored tebe, uz našu Srbiju kada je najteže. Da budemo jedinstveni, složni i jači nego ikada. Da sve izdajnike i plaćenike pobeđujemo još ubedljivije nego ikada. Da narod po ko zna koji put kaže koga želi. 

Zato treba da ostaneš da vodiš našu najbolju i najveću porodicu, našu Srpsku Naprednu Stranku. Predaja nije opcija! Živela Srbija! Živeo naš predsednik Aleksandar Vučić – navodi se u izjavi Luke Petrovića.

Đurić: Vaši naprednjaci i narod želi da nastavimo da pobeđujemo

Nevena Đurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, poručila je da samo predsednik Aleksandar Vučić može da sačuva Srbiju.

- U poslednjoj deceniji desile su se najveće i najbolje promene u Srbiji. Znamo mi naprednjaci, baš kao što zna i cela Srbija, da je to na prvom mestu zasluga predsednika Aleksandra Vučića. Od zemlje koja je bila ruinirana i ponižena, gotovo bez života i budućnosti, u kojoj su mladi bili na margini, a njihove ideje se gubile u besparici, danas sa ponosom govorimo o svim uspesima Srbije. Osnažili smo ekonomiju, imamo stabilne finansije, nezaustavljivo gradimo našu zemlju. U ovim izazovnim i turbulentnim vremenima nama je preko potrebna sigurna i stabilna politika, da bismo našu Srbiju uspeli da sačuvamo. To možemo samo sa Aleksandrom Vučićem na čelu Srbije i Srpske napredne stranke - kaže Đurić.

- Predsedniče, Vi ste nas učili da se borimo, i naučili nas da pobeđujemo. Vaši naprednjaci, i narod Srbije želi da nastavimo da pobeđujemo. Tim putem možemo ići jedino ako ste Vi naš kapiten! Za Vas, za nas, za Srbiju - predaja nije, niti će ikada biti, opcija!"

Foto: SNS

Tomić: Srbija nije imala odlučnijeg i mudrijeg lidera

Zoran Tomić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekao je da Srbija nije imala mudrijeg i odlučnijeg lidera od Aleksandra Vučića.

- U svojoj modernoj istoriji Srbija nije imala energičnijeg, odlučnijeg i mudrijeg lidera od Aleksandra Vučića. Svojim radom i borbom uspeo je da Srbiju od zemlje gubitnika i mizerije, pretvori u zemlju šansi, razvoja i napretka. Zahvaljujući njemu postali smo ekonomski šampioni, izgradili bolnice, puteve, izborili se sa pandemijom i sa mnogim krizama i izazovima koji su stavljeni pred nas. Prvi je lider koji otvoreno priča sa narodom o svim problemima i izazovima, koji se ne libi da podršku za svoje ideje i programe traži od naroda i uvek je spreman da račun položi istom tom narodu. Izdržao je brojne udarce, mnogo i niskih, koje su mu zadali tajkuni, separatisti i drugi mrzitelji kojima jaka Srbija smeta, jer je zaista Srbiju stavio na prvo mesto. Borio se i bori se za naš narod da ostane i opstane na vekovnim ognjištima i kad je najteže on je uz svoj narod - navodi Tomić.

- Zato je sad nikad važnije da svi mi budemo uz njega, da mu ne dozvolimo da posustane i da mu pružimo punu podršku da ostankom na čelu SNS i Republike Srbije našu zajedničku borbu za očuvanje Kosova i Metohije nastavimo i izborimo se za viziju moderne i evropske Srbije. Predaja nije i niti će biti opcija predsedniče, tvoji naprednjaci i narod je uz tebe!"

Vujović: Najvažnije jedinstvo

Irena Vujović, član Predsedništva Srpske napredne stranke, je poručila da je u ovom trenutku najvažnije jedinstvo u Srbiji i apsolutna podrška predsedniku Aleksandru Vučiću u njegovoj borbi za bolju i snažniju Srbiju.

- Od izuzetnog je značaja da svi damo punu podršku presedniku koji je nebrojeno puta do sada, pokazao državničku odgovornost u sprovođenju politike za koju su građani Srbije više puta u ogromnoj većini glasali. Istovremeno, sramno je kada vidimo da napadi dolaze od onih poilitikanata koje su ključno uticali i doveli do jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Predsednik Aleksandar Vučić je pokazao odlučnost i hrabrost, izražavajući čvrsto opredeljenje da zaštiti naše državne interese i sigurni smo da niko drugi to ne bi umeo i znao bolje da uradi od njega.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Kisić: Dokazao ljubav prema otadžbini nebrojeno puta

Sa teškim i naizgled nerešivim situacijama po svoju zemlju mogu da se izbore samo hrabri, odvažni i nepokolebljivi, oni koji svoju otadžbinu vole iznad svega, kazala je ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić Tepavčević.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ljubav prema našoj Srbiji dokazao nebrojeno puta, a naročito u bitkama koje vodi za život i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Ne odustajući ni od jednog čoveka, ni od jedne porodice, a pre svega od boljeg života za sve naše građane, predsednik Vučić pokazuje kako se štiti i voli Srbija - istakla je ministarka Tepavčević.

- Ponosna sam što jedan takav čovek vodi našu Srbiju, i zato sam sigurna da će i ovog puta, uz podršku svog naroda i svih nas, doneti najbolju moguću odluku za naš narod i našu državu. Dokazao ljubav prema otadžbini nebrojeno puta.

Foto: Tanjug

Gašić: Jedino Vučić može sačuvati suverenu i jaku Srbiju

Pritisci i izazovi sa kojima se naša zemlja i predsednik Vučić suočavaju ovih dana su najteži do sada, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

- Srpska napredna stranka jedino na čelu sa Aleksandrom Vučićem može sačuvati mir i stabilnost i nastaviti putem napretka. Jedino Aleksandar Vučić može očuvati i sačuvati suverenu i jaku Srbiju, Srbiju koja se bori za svoj narod, Srbiju koja je snažna i koja svakoga dana napreduje. Srpska napredna stranka i svi mi koji smo deo nje, moramo jasno i glasno pružiti podršku predsedniku Vučiću i stati uz njega u ovim teškim odlučujućim trenutcima za našu zemlju. Za nas predaja nije opcija - rekao je ministar Gašić.

Foto: Novosti

OO SNS Kovačica: Puna podrška

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Kovačica snažno veruje u politiku koju sprovodi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u nastojanjima da sačuva državne interese i interese svih naroda koji žive u Srbiji, a posebno i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

- U skladu sa tim, uvereni smo da predsednik Aleksandar Vučić treba da ostane na mestu predsednika Srbije i nastavi da radi za dobrobit svih nas! Predaja za Srbiju nikada nije bila opcija niti će biti. Jedinstvo zarad mira i stabilnosti nam je od velike važnosti, kako građana Srbije, tako i svih ostalih društvenih činilaca. Verujemo da će se, kao i do sada, svaki pokušaj urušenja stabilnosti i mira u našoj zemlji, prevaziđi uz podršku Vlade Srbije i vođstvo predsednika Vučića. Sigurni smo da ćemo uz marljiv i predan rad kao do sada, zajednički, prebroditi sve velike izazove koji nas čekaju u rešavanju istorijskog pitanja Kosova i Metohije. Živela Srbija! Živeo Vučić!

OO SNS Rakovica: Apsolutna podrška

Opštinski odbor SNS Rakovica u potpunosti pruža podršku predsedniku Aleksandru Vučiću.

- U njegovoj borbi za Kosovo i Metohiju i u borbi za napredak Srbije Aleksandar Vučić će uvek imati apsolutnu podršku iz Rakovice. Opštinski odbor SNS Rakovica u potpunosti pruža podršku predsedniku Aleksandru Vučiću. U njegovoj borbi za Kosovo i Metohiju i u borbi za napredak Srbije Aleksandar Vučić će uvek imati apsolutnu podršku iz Rakovice. Ovo su teška vremena za našu državu, zato i stojimo uz našeg predsednika. Ni jednog trenutka ne pomišljamo da Srpsku naprednu stranku ili Srbiju može da vodi iko osim njega. Imamo jednu otadžbinu, a to je Srbija. Zajedno sa Aleksandrom Vučićem nastavljamo borbu za naš narod i našu zemlju. Predaja nije opcija!

GO SNS Valjevo: Potrebno državno i političko jedinstvo

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u rešavanju teške situacije na Kosovu i Metohiji u svetlu jačanja pritisaka na Srbiju da se odrekne dela svoje teritorije u korist lažne države Kosovo.

- Srbija ima dva strateška cilja, koja zastupa i u svetu brani predsednik Vučić - očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije i nastavak ekonomskog razvoja. Interes Srbije je da nastavi putem kojim je krenula, bez obzira na međunarodne pritiske. Sada su nam više od svega potrebne mudra i odlučna politika predsednika Vučića s kojom je postigao velike rezultate u odbrani Kosova i Metohije, i za koju je dobio većinsku podršku građana Srbije na predsedničkim izborima 2022. godine. Gradski odbor Srpske napredne stranke veruje da predsednik Vučić radi sve što je u njegovoj moći u interesu naše zemlje i da Srbija može i ovaj put, s njim na čelu, da bezbedno prebrodi sve teškoće, koje su pred svima nama. Za to nam je potrebno državno i političko jedinstvo. Ovo je trenutak kada bi svi trebalo da zbijemo redove i pružimo punu podršku državnom rukovodstvu.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo poručuje: Predsedniče, Srbija je uz Tebe! Predaja nikada nije i nikada ne može biti opcija!

GO SNS Šabac: Ne rukovodi se svojim, već opštim ciljevima

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da nastavi snažnu i odlučnu borbu u interesu Srbije i Srpskog naroda.

- Teško nam je da razumemo kolikih razmera su pritisci sa kojim se suočava Aleksandar Vučić, jer niko od nas nije nikada bio suočen sa takvim ucenama za sopstvenu zemlju. Na svakom ćošku dočekuju ga neprijatna iznenađenja i provokacije, poput albanskih simbola i zastava, za stolom preteški razgovori, a na stolu već servirane odluke i mišljenja koje treba da preokrene u korist svog naroda. Pod tim i takvim pritiskom razumno postupa sve ove godine. Ne rukovodi se svojim, već opštim ciljevima. Biran većinom naroda, baš zato što je iskren u borbi sa svoju zemlju, trpi napade od svojih i među svojima, i to u trenutku kada se za njih bori - navode iz GO Šabac.

- Verujući u njegovu mudrost, a pokazalo se da se iskreno i neumorno bori za interese naroda svog, dajemo mu snažnu podršku da vodi našu zemlju, jer takav čovek i patriota sigurno neće učiniti ništa suprotno interesima Srba i Srbije.

Foto: Tanjug

OO SNS Niš: Podrška predsedniku

Jasno je, posle svega što je uradio za Srbiju, da je Aleksandar Vučić jedini čovek koji može da vodi državu i brine o interesima građana i srpskog naroda, ma gde on bio - navode iz OO SNS Niš.

- Bio je spreman da pod znak pitanja stavi podršku koju dobija od naroda sprovođenjem niza po sebe nepopularnih mera, ali posle popravljanja finansijske situacije u zemlji, dobio je nedvosmislenu i još jaču podršku da budi Srbiju i diže je iz pepela. Pokrenuo je mnogo dobrih projekata, uticao na izgradnju infrastrukture, podstakao privredni rast i ekonomski razvoj i učinio da Srbija bude poštovana kao nikada ranije. Aleksandar Vučić je jedini lider koji treba i može da vodi Srpsku naprednu stranku na pravi način - u nove pobede, kroz nove izazove, hrabro i postojano. Zbog njegovog smisla za politiku i liderstvo Srpska napredna stranka traje! Opštinski odbor SNS Crveni krst Niš pruža snažnu i nedvosmislenu podršku predsedniku da nastavi da vodi državu i stranku! Želimo da pobeđujemo sa njim na čelu i da kličemo - živela Srbija! Živeo Aleksandar Vučić!

OO SNS Žabalj: "Srbija boljeg od Vas nema"

Povodom najave predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da će se povući sa svih funkcija, Oštinski odbor Srpske napredne stranke u Žablju oglasio se i istakao da bi Srbija bez Aleksandra Vučića na čelu bila katastrofa, sa velikim posledicama po državu i narod.

- Molimo predsednika Vučića da i dalje ostane na braniku otadžbine, jer niko bolje i smelije od njega ne zna i ne može da vodi Srbiju u ovim, za Srbiju najtežim vremenima u novijoj istoriji. Njagovo povlačenje sa pomenutih funkcija značilo bi kraj za nadanja i stremljenja miliona ljudi u Srbiji koji su mu svojim glasovima dali mandat da vodi zemlju i narod i u dobru i u zlu. Predsedniče uz Vas smo – Srbija boljeg od Vas nema i nikada neće imati - poručili su iz OO SNS Žabalj.

OO SNS Kovin: Odbacuje svaku pomisao da se predsednik povuče

Opštinski odbor Srpske naprede stranke u Kovinu, pruža apsolutnu podršku politici koju vodi predsednik Aleksandar Vučić i odbacuje svaku pomisao da se predsednik povuče, pre isteka mandata, pritiscima neistomišljenika, koji su vođeni ličnim interesima.

- U ovim teškim momentima, za Srbiju je najvažnije da se reši pitanje Kosova i Metohije, i zato nam je potrebno da predsednik ostane, jer se zalaže za mir, stabilnost koja nam  je u ovom trenutku potrebna. Predaja nije opcija! Zajedno možemo sve! Narod je uz Vas. 

SNS Kladova i Negotina uz predsednika Vučića

Povereništva Srpske napredne stranke u Negotinu i Kladovu pružila su podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za odbranu nacionalnih i državnih interesa.

- Srpska napredna stranka i Srbija bez predsednika Vučića na čelu, ne mogu da napreduju i ostvaruju nove pobede, kako na ekonomskom, tako i na političkom planu. Mnogo toga je u protekloj deceniji urađeno zahvaljujući našem predsedniku Vučiću, njegovoj viziji i energiji. Isključivo zahvaljujući njegovoj mudrosti, predanosti i hrabrosti da u teškim vremenima, uprkos neverovatnim pritiscima, donosi odluke koje su važne naš narod, za budućnost zemlje i generacija koje će doći, Srbija se gradi i unapređuje u svim oblastima – navode u Povereništvu SNS-a u Negotinu.

Foto: S. M. Jovanović

Kladovski naprednjaci porulili su da će sa predsednikom Vučićem na čelu „ostati na putu prosperiteta i odoleti pritiscima oko rešavanja situacije na Kosovu i Metohiji“.

- Pritisci na Srbiju sa svih strana su iz dana u dan sve jači, a Aleksandar Vučić je jedini koji može da se izbori i pronađe najbolje rešenje. Smatramo da Srbija i SNS ne bi bile isti da njih ne vodi predsednik Aleksandar Vučić. Jedino sa Vama, predsedniče, Srbija može da ide napred putem prosperiteta, a građani su svojom izbornom voljom pokazali da žele da idu tim putem. Predaja nikada nije bila opcija za nas i niti će dokle god je na čelu Srbije čovek koji ima puno poverenje i podršku srpskog naroda- navode u Povereništvu SNS-a u Kladovu. (S. M. J.)

GO SNS Sombor: Apsolutna podrška predsedniku

Gradski odbor SNS Sombor pruža apsolutnu podršku predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke, Aleksandru Vučiću, u borbi za odbranu naših nacionalnih i državnih interesa, te borbi za pristojnu i normalnu Srbiju.

- Svedoci smo da se Srbija poslednju deceniju nalazi na putu prosperiteta, da se radi i gradi, a sve zahvaljujući politici koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Takođe, svedoci smo i konstantnih napada onih koji Srbiju žele da vide na dnu, te izražavamo sigurnost da jedino sa predsednikom Vučićem naša država može da sačuva mir i stabilnost, a sve ostalo bi za nju bio najcrnji scenario. U ovim posebno teškim danima kada se očekuje odgovor Srbije u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i Metohije sigurni smo da samo predsednik Aleksandar Vučić može doneti pravo rešenje. Predaja nije opcija! Živela Srbija - navodi se u saopštenju.

OO SNS Lajkovac: Jedinstveni u podršci Vučiću i borbi za Srbiju

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Lajkovac pruža neupitnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Smatramo da bi njegovo povlačenje bilo ravno katastrofi neslućenih razmera, kako po Srpsku naprednu stranku, tako i po čitavu Srbiju. Previše je znoja, krvi i rada uloženo u protekloj deceniji zarad bolje budućnosti Srbije da bismo na tom putu stali sada. Svako, bio on član stanke ili neko od političkih protivnika, ko u ovako odsudnom trenutku za našu otadžbinu, u trenutku kada je više no ikada potrebno da zbijemo redove i posvetimo se rešavanju pitanja Kosova i Metohije, dovodi u pitanje kurs politike predsednika Vučića, njegove motive koji su uvek bili i biće isključivo borba za dobrobit Srbije, radi direktno i nesumnjivo protiv naše zemlje. Neka se svi koji u ovom trenutku uskrate podršku Vučiću ne zavaravaju da su na pravoj strani, da Srbiju i Kosovo i Metohiju vole više od predsednika, da bi mogli bolje i snažnije od njega da se bore. Istorija će suditi o njihovoj izdaji - navode u saopštenju.

- Opštinski odbor Srpske napredne stranke Lajkovac stoji, kao i uvek, uz predsednika Vučića i deliće njegovu sudbinu, povinovati se njegovim odlukama. Rečima predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića: '' Pakuješ se ti, pakujemo se i mi! Ili ćemo se svi zajedno boriti za Srbiju ili sve ovo nema više smisla!'' Živeo Aleksandar Vučić! Živela Srbija!

GO SNS Kraljevo: Predaja nije opcija

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kraljevo daje punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u rešavanju situacije na Kosovu i Metohiji.

- Pritisci na Srbiju sa svih strana su iz dana u dan sve jači, a jedini ko može da se izbori za najbolje rešenje jeste Aleksandar Vučić. Pred nama su teški dani ali narod je uz Vas predsedniče i veruje Vam da sve radite u najboljem interesu naše države. Predaja nije opcija i za nas nikada neće biti dok je na čelu Srbije čovek uz koga je sav srpski rod.

Foto: Tanjug

GO SNS Smederevo: Molimo predsednika da ostane

Povodom najave predsednika Srbije i Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića da će se povući sa svih funkcija, Gradski odbor Srpske napredne stranke Smederevo daje sledeće saopštenje:

- U vremenu kada je atmosfera u svetu krajnje ozbiljna, kada se pritisci na Srbiju pojačavaju, smatramo da bi Srbiju i Srpsku naprednu stranku na čijem čelu ne bi bio Aleksandar Vučić, čekala apsolutna katastrofa sa nesagledivim posledicama po državni i nacionalni interes. Njegov odlazak stvorio bi prostor za povratak onih koji su Srbiju pokušali da sahrane, štiteći svoje, a ne državno pitanje, urušila bi se nadanja miliona građana naše države, koji su podržali politiku Aleksandara Vučića i izbrisala bi se budućnost jedne suverene i demokratske zemlje.

Zbog budućnosti naše Srbije i građana molimo predsednika Aleksandra Vučića da ostane na kormilu države i stranke u ovim smutnim vremenima, jer niko bolje, sigurnije i odgovornije ne može da vodi Srbiju kroz buru u ovom istorijskom razdoblju. Predaja nikada nije i neće biti opcija! Smederevo je uz Vas!

OO SNS Velika Plana: Predsedniče, Srbija je uz Vas

Povodom jučerašnje najave predsednika Srbije i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da će se povući sa svih funkcija, Opštinski odbor SNS u Velikoj Plani, na čelu sa predsednikom Živanom Đurišićem, oglasio se sledećim saopštenjem:

- Smatramo da bi jučerašnja najava predsednika Aleksandra Vučića da će se povući sa svih funkcija, imala nesagledive posledice po državu i narod Srbije. Sada više nego ikad treba da budemo jedinstveni, da svi zajedno damo punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za državu i nacionalne interese. Zato dajemo punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da i dalje ostane uz Srbiju i srpski narod, jer niko drugi bolje od njega ne zna i ne može da vodi Srbiju u ovim teškim vremenima". Dela govore više od reči. Predaja nikad nije bila opcija!

GO SNS Leskovac: Puno poverenje

Na čelu sa predsednikom Vučićem Srbija se godinama kreće putem ubrzanog razvoja i prosperiteta na svim poljima, saopštio je GO SNS Leskovac.

- Državničke i diplomatske sposobnosti predsednika su podigle ugled naše zemlje u čitavom svetu i visoko pozicionirale Srbiju u međunarodnoj zajednici. Bezrezervno verujemo da je svaka doneta odluka isključivo u interesima srpskog naroda, u skladu sa nacionalnim identitetom i duhovnim potrebama. Stoga, Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac pruža bezuslovnu podršku predsedniku u rešavanju situacije na Kosovu i Metohiji, uz čvrsto uverenje da poseduje mudrost i neophodnu snagu da na najbolji način, u nimalo lakim uslovima, zastupa interese svoje države i svog naroda. Predsednik Aleksandar Vučić je jedini koji svojim radom može i ubuduće čuvati interese Srbije, nastaviti čitav razvoj zemlje, stvaranje boljih uslova života i obezbediti očuvanje mira i stabilnosti.

Foto: Tanjug

OO SNS Bela Palanka: Apsolutna podrška

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Bela Palanka pruža apsolutnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i politici koju vodi u borbi za očuvanje mira,stabilnosti i nacionalnog jedinstva!

- Pružamo podršku jedinom političaru koji se iskreno bori za Srbiju,jer naša zemlja boljeg lidera i državnika nema,niti će ikada imati.Smatramo da je najvažnije za Srbiju da se reši problem Kosova i Metohije,zato nam je potrebno jedinstvo.Dok je Aleksandar Vučić na čelu Srpske napredne stranke građani su sigurni da borba za mir i bolju budućnost zemlje neće izostati. Predaja nikad nije i neće biti opcija!

OO SNS Bačka Palanka: Najbolji se ne menjaju

Srpska napredna stranka i Srbija samo na čelu sa Aleksandrom Vučićem mogu i dalje da pišu novu istoriju Srbije. Protekla decenija je dokaz tome jer su donete najveće i najbolje promene za Srbiju - saopštili su iz OO SNS Bačka Palanka.

- Aleksandar Vučić štiti državne i nacionalne interese, obezbeđuje ekonomski i finansijski napredak. Potreban je Srbiji jer jedini može da se izbori za Srbe na Kosovu i Metohiji. Ponosni smo na sve dosadašnje rezultate i verujemo da oni mogu da budu sve veći i bolji samo pod liderstvom Aleksandra Vučića, kao i da je za funkcionisanje i stabilnost SNS-a i Srbije najvažnije da on ostane na čelu stranke. Promene nisu potrebne i predaja nije opcija jer se najbolji ne menjaju i ne predaju.

Podrška iz Bora i Zaječara

Da predaja nije opcija poručili su predsedniku Aleksandru Vučiću borski i zaječarski naprednjaci.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Boru uputio je podršku Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije navodeći da ga podržavaju svim snagama.

- Postoje trenuci kada ceo naš narod i država moraju biti jedinstveni u borbi za državne i nacionalne interese. Sada je taj trenutak. Sada je trenutak da svi zajedno damo punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za državne i nacionalne interese. Svako ko zaista i istinski želi dobro Srbiji treba da shvati da predsednik Vučić iz godine u godinu daje sve od sebe za dobro cele Srbije i srpskog naroda i svih građana naše države. Uspešni rezultati govore više od reči – navode u Gradskom odboru SNS-a u Boru.

I zaječarski SNS pruža podršku politici predsednika Aleksandar Vučić, odbacujući svaku pomisao da se predsednik povuče.

- U ovim izazovnim vremenima nama je potrebna stabilna i sigurna politika, jer želimo da sačuvamo svoju državu, a to možemo samo ako na njenom čelu bude Aleksandar Vučić.

Želimo da se nastavi kontinuitet u vođenju politike koja će obezbediti mir na Kosovu i Metohiji, koja će zaštititi srpski narod i svetinje od daljeg pogroma. Borba za teritorijalni intergitet Srbije koju vodi predsednik Vučić najveći je nacionalni interes, i u toj borbi on nije sam. Čvrstog smo stava da ne želimo nikakvu promenu kada je reč o lideru naše stranke, jer Srpska napredna stranka samo sa njim na čelu nastavlja da vodi Srbiju putem prosperiteta, razvoja i mira! Zbog toga Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zaječaru poručuje predsedniku Vučiću da neće ostati sam u ovoj borbi, jer za nas predaja nije opcija! Moramo više nego ikada da pokažemo jedinstvo i zajedništvo - navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zaječaru. (S. M. J.)

Jovanović: Danas nam je, više nego ikada, potrebno jedinstvo

- Dragi prijatelji, pozivam vas da pružite, jasnu i  apsolutnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i politici koju sprovodi, čiji stub je odbrana srpskih nacionalnih interesa i rešavanje problema na Kosovu i Metohiji koje bi stvorilo neophodan i dugotrajan mir za naš narod, sigurnost i bezbednost za naše sunarodnike u južnoj srpskoj pokrajini - poručila je Nataša Jovanović.

- U svom nastojanju da postigne rešenje za Kosovo i Metohiju, članovi Srpske napredne stranke i ogromna većina naših građana odbacuju svaku pomisao da predsednik, pre isteka mandata ode sa mesta predsednika stranke i Srbije, zbog mišljenja onih koji nisu u stanju da se posvete i bore za očuvanje najviših interesa Srbije i srpskog naroda. Ponosni smo na to što predsednik Vučić i u ovim, za Srbiju teškim danima, svojom istrajnom borbom pokazuje da budućim generacijama želi da ostavi jaku i stabilnu državu, a našem narodu na Kosovu i Metohiji neophodnu sigurnost - dodaje Jovanović.

- Danas nam je, više nego ikada potrebno jedinstvo i zato smo uvereni, da će predsednik Vučić nastaviti da nas vodi putem napretka, jer je on jedini političar u novijoj istoriji koji je je pokazao da svojom mudrom politikom i odlukama obezbeđuje mir i stabilnost.

Živela Srbija, živeo predsednik Aleksandar Vučić!

SNS Inđija: Puna podrška Vučiću

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Inđija, u najvažnijem trenutku novije srpske istorije, pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u vođenju politike koja će obezbediti konačni mir na prostorima Kosova i Metohije, a istovremeno zaštititi srpski narod i svetinje od daljeg pogroma - stoji u saopštenju SNS

- Borba za mir i teritorijalni intergitet Srbije koju vodi predsednik Vučić najveći su nacionalni interes i u tome on ne sme da bude sam. O povlačenju predsednika sa funkcije, koju zagovaraju pojedinci željni da zauzmu njegovo mesto i to u ovom trenutku, a da samim tim Kosmet predaju onima koji nam ga otimaju, Srpska napredna stranka neće ni da razmišlja! Zbog toga Opštinski odbor Srpske napredne stranke iz Inđije poručuje svom predsedniku da nije i da neće ostati sam u velikoj diplomatskoj borbi, jer za nas predaja nije opcija! Živela Srbija!

Nedimović: Samo jedan kapetan ima snagu da nas ovaj put izvuče iz brodoloma

Samo jedan kapetan ima snagu da nas ovaj put izvuče iz brodoloma koji nam spremaju, izjavio je član Predsedništva SNS Branislav Nedimović, pružajući podršku predsedniku Vučiću.

- Vremena nikad teža. Olujni vetrovi sa svih strana pokušavaju da slome jedra najlepšeg broda na svetu, našu Srbiju! Samo jedan kapetan ima snagu da nas ovaj put izvuče iz brodoloma koji nam spremaju. I da mu ne spomenemo ime , svi znamo ko je. Al na glas mora da se izgovori da se ori sve. To je Aleksandar Vučić. I mora da se igra do kraja i jedini on može da vodi kroz oluju i SNS i Srbiju - kazao je Nedimović.

Foto Tanjug

Gradski i opštinski odbori SNS-a uz Vučića

Više gradskih i opštinskih odbora SNS-a saopštilo je danas da pružaju punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u, kako su naveli, borbi za odbranu nacionalnih i državnih interesa, teritorijalnog integriteta i rešavanju kosovskog pitanja.

Podršku Vučiću pružio je Gradski odbor SNS Sombor koji je naveo da se Srbija poslednju deceniju nalazi na putu prosperiteta, da se radi i gradi, a sve, kako su rekli, zahvaljujući politici koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka.

- Svedoci smo i konstantnih napada onih koji Srbiju žele da vide na dnu, te izražavamo sigurnost da jedino sa predsednikom Vučićem naša država može da sačuva mir i stabilnost, a sve ostalo bi za nju bio najcrnji scenario. U ovim posebno teškim danima kada se očekuje odgovor Srbije u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i Metohije sigurni smo da samo predsednik Aleksandar Vučić može doneti pravo rešenje - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

I Opštinski odbor SNS Vladimirci podržao je Vučića u načinu na koji rukovodi državom i stara se o očuvanju mira i stabilnosti.

- Predsednik je u svom dosadašnjem radu i svojim delima, koja se ogledaju u velikim i značajnim kapitalnim projektima, pokazao koliko mu je stalo do naše države i svih njenih građana. Razvoj Srbije i svih njenih regiona bio bi zaustavljen, ukoliko bi se on povukao sa svog mesta. Pritisci koje trpi i koji se pojačavaju usled nerešenih pitanja koja se tiču Kosova i Metohije iz dana u dan su sve jači i jači - naveli su u saopštenju.

I Opštinski odbor SNS Vrbas ocenio je da bi povlačenje Vučića sa svih funkcija izazvalo katastrofu sa nesagledivim posledicama po državu i narod Srbije.

- Zato molimo predsednika Vučića da i dalje ostane tu gde jeste, jer niko bolje i smelije od njega ne zna i ne može da vodi Srbiju u ova teška vremena. Njegov odlazak bi srušio nade miliona ljudi u Srbiji koji su mu svojim glasovima dali mandat da vodi zemlju i narod i u dobru i u zlu, značilo bi kraj za ono za šta smo se godinama zajedno borili - navodi se u saopštenju.

Podrušku Vučiću pružio je i Opštinski odbor SNS Kovačica navodeći da snažno veruje u politiku koju sprovodi predsednik Srbije u nastojanjima da sačuva državne interese i interese svih naroda koji žive u Srbiji, a posebno i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Gradski odbor SNS u Jagodini: Predsedniče, milioni građana Srbije su uz vas

Povodom najave predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da će se povući sa svih funkcija, Gradski odbor Srpske napredne stranke u Jagodini na čelu sa predsednikom i narodnim poslanikom Nikolom Radosavljevićem oglasio se saopštenjem:

- Smatramo da Srpska napredna stranka i Srbija na čijem čelu ne bi bio Aleksandar Vučić bi izazvalo katastrofu sa nesagledivim posledicama po državu i narod Srbije.

Zato molimo predsednika Vučića da i dalje ostane na braniku otadžbine jer niko bolje i smelije od njega ne zna i ne može da vodi Srbiju u ovim, za Srbiju najtežim vremenima u novijoj istoriji. Njegov odlazak bi značio kraj za nadanja i stremljenja miliona ljudi u Srbiji koji su mu svojim glasovima dali mandat da vodi zemlju i narod i u dobru i u zlu.
Predsedniče, uz Vas smo – Srbija boljeg od Vas nema i nikada neće imati.

Vesić: Složni i ujedinjeni uz predsednika

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesi izjavio je da je u ovom izazovnom trenutku neophodno da pružimo jasnu i nepodeljenu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

- U ovom izazovnom trenutku za Republiku Srbiju, kada se naša zemlja suočava sa snažnim pritiscima dela međunarodne zajednice vezano za Kosovo i Metohiju, neophodno je pružiti jasnu i nepodeljenu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi da vodi mudru i državotvornu politiku u interesu građana Republike Srbije - napisao je Vesić na Fejsbuku i dodao:

Foto I. Marinković

- U Srbiji ne postoji političar sa većim autoritetom od predsednika Aleksandra Vučića koji svoj legitimitet crpi iz pobeda na izborima na kojima se direktno kandidovao svojim imenom i prezimenom i osvojio preko 2 miliona i 200 hiljada glasova.  To su glasovi građana Srbije koji veruju u njegovu politiku i viziju ekonomski snažne i nezavisne Srbije.

Kako je naglasio, zbog svih njih, zbog Srbije, zbog budućnosti naše dece, važno je da složni i ujedinjeni stanemo uz našeg predsednika Vučića i pružimo mu dodatnu podršku da, kao i uvek do sada, povede Srbiju pravim putem, čuvajući mir i stabilnost naše zemlje i čitavog regiona.

Božić: Njemu dugujemo napredak, njemu dugujemo mir

Sandra Božić, potpredsednica Narodne skupštine, objavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini koji je sposoban da vodi Srbiju i sačuva je!

Foto: Pink TV printskrin

- Njemu dugujemo napredak, njemu dugujemo mir! Zbog njega Srbija je danas poštovana i država sa integritetom sa kojom se više niko ne može potkusurivati! Njegov odlazak sa čela SNS je strahovit gubitak! Za njega ne postoji zamena, ni sada ni za 1000 godina. Retko istorija da ovakvog državnika, koji je bure baruta smirio i od njega napravio raskrsnicu puteva za koju je zainteresovan čitav svet! Njegov odlazak smatram i svojim ličnim porazom jer iskreno gubim motiv za dalji nastavak participacije u politici! Jer znam šta sledi! Moj politički put je determinisan njegovim postojanjem i njegovim delima - napisala je Božićeva na Instagramu i dodala:

- Bez njega, bure baruta se ponovo pali! Predsedniče Vučiću, potrebni ste Srbiji! Potrebno ste našoj deci i generacijama koje dolaze! Potrebni ste budućnosti koja bez vas na čelu nikada neće biti ista! Oprostite mi na emocijama, ali ovo su najteži redovi koje sam ispisala!

Gradski odbor naprednjaka Novog Sada uputio podršku predsedniku

Gradski odbor SNS izdao je saopštenje u kojem daje punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u daljem vođenju države.

- Gradski odbor Srpske napredne stranke, u jednom od najvažnijih trenutaka novije srpske istorije, pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u vođenju politike koja će obezbediti konačni mir na prostorima Kosova i Metohije, a istovremeno zaštititi srpski narod i svetinje od daljeg pogroma. Naprednjaci Novog Sada pozivaju sve aktere srpske političke scene da se u ovom odsudnom trenutku, kada su Srbija i njen predsednik pritisnuti sa svih strana neverovatnim ucenama, stave pod istu zastavu i pokažu jedinstvo koje će pokazati svetu koliko srpskom narodu znači južna pokrajina. Borba za mir i teritorijalni intergitet Srbije koju vodi predsednik Vučić najveći su nacionalni interes i u tome on ne sme da bude sam. Zato podrška koju treba da dobije mora da bude svekolika, kako iz Stranke na čijem se čelu nalazi, tako i iz institucija, udruženja, pokreta, organizacija. Pitanje Kosova i Metohije ne sme da ude tema dnevnog prepucavanja političkih stranaka. Srpska svetinja mora da ostane daleko iznad toga! O povlačenju predsednika sa funkcije, koju zagovaraju pojedinci željni da zauzmu njegovo mesto i to u ovom trenutku, a da samim tim Kosmet predaju onima koji nam ga otimaju, Srpska napredna stranka neće ni da razmišlja - navodi se u saopštenju.

- Zbog toga Gradski odbor Srpske napredne stranke iz Novog Sada poručuje svom predsedniku da nije i da neće ostati sam u velikoj diplomatskoj borbi, jer za nas predaja nije opcija! Živela Srbija - zaključuju iz Gradskog odbora SNS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (111)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!